sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Ποια ομάδα πόνταρε περισσότερο στους Έλληνες στην Ευρώπη - Αφανισμός στον ΠΑΟΚ!

Το sport-fm.gr ανέτρεξε στα 20 ματς που έδωσαν οι ομάδες σε αυτά τα προκριματικά, ώστε να διαπιστώσει πόσο πόνταραν οι προπονητές στο ελληνικό στοιχείο, στα ματς της Ευρώπης ως τώρα.

Αποτέλεσε με αφορμή τον ΠΑΟΚ ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα θέματα. Η εξαφάνιση των Ελλήνων από το ρόστερ του Δικεφάλου του Βορρά, μας έβαλε στον πειρασμό να βρούμε πόσο πόνταραν οι πέντε εκπρόσωποι μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο ελληνικό στοιχείο στα 20 παιχνίδια που έδωσαν οι ελληνικές ομάδες Ιούλιο και Αύγουστο στην Ευρώπη.

Του Κώστα Μιαούλη

Πρώτος και με διαφορά ο Πανιώνιος

Έχει ενδιαφέρον πάντως να ρίξουμε μια ματιά στο τι έγινε και στις υπόλοιπες ομάδες, με τον Πανιώνιο ασφαλώς να έχει την πρωτοκαθεδρία, αφού σε 44 διαθέσιμες αρχικές επιλογές οι 25 ήταν με Έλληνες παίκτες στα 4 παιχνίδια που έδωσαν οι Νεοσμυρνιώτες, ενώ σε μια περίπτωση, στη Νετάνια με την Μακάμπι λόγω και της απουσίας των δύο Ιρανών, ο Πανιώνιος χρησιμοποίησε 7 βασικούς σε εκείνη την αναμέτρηση. Μάλιστα με τις έξι αλλαγές στις οποίες μπήκαν Έλληνες, από τις συνολικά 56 διαθέσιμες επιλογές στα τέσσερα ματς, οι 31 χρησιμοποιήθηκαν από γηγενείς ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπολογίζουμε τον Ντουρμισάι.

Με την πιο ελληνική ενδεκάδα ο θρίαμβος της ΑΕΚ


Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση του Μανόλο Χιμένεθ που στα δύο ματς μετά από εκείνα με την ΤΣΣΚΑ, όπου χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα από τέσσερις Έλληνες, με την Μπριζ έβαλε στον πρώτο αγώνα πέντε και στον δεύτερο έξι στη βασική ενδεκάδα. Στο 4ο ματς, όπου χρησιμοποιήθηκαν σαν βασικοί οι περισσότεροι Έλληνες, ήρθε και η μεγάλη νίκη με την βελγική ομάδα και το 3-0. Ωστόσο υπάρχει το ματς με την ΤΣΣΚΑ, όπου αν και ξεκίνησαν τέσσερις βασικοί Έλληνες (υπολογίζοντας και τον Κλωναρίδη), έπαιξαν και τρεις σαν αλλαγή, οπότε φτάσαμε στην συμμετοχή επτά Ελλήνων στη ρεβάνς στη Μόσχα. Μαζί με τις αλλαγές η ΑΕΚ είχε 24 ελληνικές συμμετοχές στις 56 διαθέσιμες και έρχεται δεύτερη πίσω από τον Πανιώνιο.

Από κοντά στην ΑΕΚ και ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε και αυτός αρκετά έντονο το ελληνικό στοιχείο στα τέσσερα ματς. Υπολογίζοντας κανονικά ως Έλληνα τον Βλαχοδήμο, αλλά και τον Ζέκα, οι «πράσινοι» είχαν 19 συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα (αν δεν λογαριάσουμε τον Ζέκα 15), με τις αλλαγές που μπήκαν Έλληνες να είναι ακόμα τέσσερις. Βέβαια εδώ το σκηνικό είναι κάπως ασαφές, μιας και υπήρχαν και προβλήματα τραυματισμών, αλλά και αργοπορημένες αφίξεις, άρα κάποιες συμμετοχές ήταν και υποχρεωτικές.

Στον Ολυμπιακό οι συμμετοχές των Ελλήνων παικτών ήταν 14 και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις είχαμε την έκπληξη με τον Φορτούνη και στα δύο ματς με τη Ριέκα να μένει εκτός ενδεκάδας. Σε μια περίπτωση ο Έλληνας άσος έμεινε εκτός ενδεκάδας την τελευταία στιγμή με την Παρτίζαν, όταν και αντικαταστάθηκε, ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Καπίνο, μαζί με τους Κούτρη, Ρέτσο είναι οι τρεις Έλληνες που έπαιξαν σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς και αποτελεί τουλάχιστον μια εικόνα πως όσους πιστεύει ο Χάσι τους χρησιμοποιεί από τους γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Εξαφανίστηκαν οι Έλληνες στον ΠΑΟΚ


Ασφαλώς και δεν αποτελεί είδηση, με όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι, το πόσο περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στον Δικέφαλο του Βορρά. Με συνολικά 56 συμμετοχές διαθέσιμες (11άδα+3 αλλαγές), μόλις έξι φορές Στανόγεβιτς και Λουτσέσκου εμπιστεύτηκαν τους γηγενείς (όσους έχουν απομείνει στον ΠΑΟΚ) κι αυτούς ως εναλλακτικές λύσεις. Ο ΠΑΟΚ προφανώς και πλήρωσε και το γεγονός πως κανένας από τους σημαντικούς, αλλά με λάθος νοοτροπία ξένους ποδοσφαιριστές, δεν είχε πλήρη συνείδηση του πόσο καταστροφικός θα ήταν ένας αποκλεισμός απέναντι στο αουτσάιντερ Έστερσουντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x