Γενικά

Πρόκριση στο ταμπλό του απλού νεανίδων και 16άδα στο διπλό για Παπαδημητρίου στο γαλλικό Οπεν

Την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού νεανίδων εξασφάλισε την Τετάρτη η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στην εναρκτήρια μέρα του γαλλικού Οπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Μετς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στον προκριματικό όμιλο, πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση και πέρασε στον πρώτο γύρο, κάτι ουσιαστικό για αθλήτρια, που ακόμα βρίσκεται στην κατηγορία των κορασίδων.

Με τις νεάνιδες αγωνίστηκε και η, επίσης, κορασίδα Χρυσή Φωτιάδου και με μία νίκη και δύο ήττες στο δικό της γκρουπ έμεινε εκτός ταμπλό. Επίσης, με συμπαίκτρια την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς, η Παπαδημητρίου προχώρησε στον γύρο των «16» του διπλού νεανίδων, ενώ στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε η Φωτιάδου με παρτενέρ την Τσέχα Λίντα Ζαντέροβα.

Στο απλό νεανίδων, σχηματίστηκαν 17 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στη δεύτερη σειρά των ομίλων. Αγωνίστηκε στο 16ο γκρουπ και κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Κατέβαλε με 3-0 σετ την Αμερικανίδα Τσούι Κέιλιχ και τη Βραζιλιάνα Μπέατρις Φλορέ, ενώ λύγισε οριακά με 3-2 σετ από την Πορτογαλίδα επικεφαλής, Ράκελ Μάρτινς.

Η Χρυσή Φωτιάδου μετείχε στο 17ο γκρουπ και αποκλείστηκε σαν τέταρτη στην ισοβαθμία. Έκαμψε με 3-2 σετ την (επίσης κορασίδα) Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς κι έχασε 3-0 σετ από την Τσέχα επικεφαλής Τερέζα Πιτλίκοβα κι από τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ.

Στο διπλό νεανίδων, οι Παπαδημητρίου/Αράποβιτς είχαν bye στον πρώτο γύρο. Μετά απέκλεισαν με 3-1 σετ τις Μολ Πάτερσον/Μπριάνα Μπούργος και μπήκαν στη 16άδα. Η Φωτιάδου και η Ζαντέροβα νίκησαν αρχικά τις Λουξεμβούργιες Ντομινίκ Κίφερ/Νι Σιάογινγκ με 3-2 σετ και αποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο από τις Λιθουανές Κορνέλ Ριλισκίτε/Εμίλιγια Ριλισκίτε με 3-0 σετ.

Το Σάββατο αρχίζει το απλό κορασίδων και ενδιάμεσα γίνεται το ομαδικό. Η Παπαδημητρίου ως νούμερο 8 στα φαβορί τέθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο γκρουπ. Θα συναντήσει τη Σουηδέζα Νόμιν Μπάασαν, τη Γαλλίδα Μάγια Ντουίν και τη Ρωσίδα Αναστασία Μπερέσνεβα.

Η Φωτιάδου, που είναι νούμερο 30 στα seeding του αγωνίσματος, κληρώθηκε στο τρίτο γκρουπ, που έχει τρεις αθλήτριες. Θα βρει κι εκεί απέναντί της την Αράποβιτς (ως επικεφαλής) κι ακόμα τη Γαλλίδα Κλέα ντε Στοπελέρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x