sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: «Θρυλικά» διπλά, «θρυλικές» προκρίσεις! (video)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μία σπουδαία νίκη στην Τουρκία παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League και το sport-fm.gr θυμίζει όλα τα «θρυλικά» διπλά που έφεραν πρόκριση.

Μία τεράστιας σημασίας νίκη. Μία τεράστιας σημασίας πρόκριση. Ο Ολυμπιακός στάθηκε, πάλεψε, μόχθησε και επικράτησε της Οσμανλίσπορ στην Άγκυρα με το εμφατικό 3-0 επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχοντας στις βαλίτσες την σπουδαία πρόκριση.

Η πρωτεύουσα της Τουρκίας έκανε τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους για φέτος, με αποτέλεσμα η γειτονική μας χώρα να συνδέεται πλέον άρρηκτα με στιγμές ερυθρόλευκης δόξας, αφού το μπασκετικό τμήμα έχει ζήσει τον θρίαμβο στην Πόλη ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, στο δεύτερο από τα τρία χρονικά ευρωπαϊκά του τρόπαια.

Επιστρέφοντας σε.. ποδοσφαιρικούς ρυθμούς, αυτό δεν ήταν το πρώτο διπλό των Πειραιωτών που έφερε πρόκριση. Η 102η νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι περισσότερες από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, ήταν ταυτόχρονα και η ενδέκατη εκτός έδρας τα τελευταία επτά χρόνια, δείχνοντας πως η ομάδα αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο μέταλλο.

Το sport-fm.gr γυρνά το χρόνο πίσω θυμίζοντας τα «θρυλικά» διπλά που έφεραν «θρυλικές» προκρίσεις. Από το Μονακό μέχρι την Άγκυρα.

1992- 1993 Μονακό- Ολυμπιακός 0-1

Ο Γιώργος Βαΐτσης σκοράρει, «παγώνει» το Πριγκιπάτο και χαρίζει στον Ολυμπιακό την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου κυπελλούχων.



1998- 1999 Ανόρθωση- Ολυμπιακός 2-4

Τη σεζόν εκείνη, οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Μπάγεβιτς αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο αφήνουν άφωνη την Ευρώπη φτάνοντας ένα βήμα από τους «4» του Champions League, με την τύχη να παίρνει την πρόκριση από τα χέρια του Ολυμπιακού και να την αφήνει σε αυτά της Γιουβέντους στην φάση με πρωταγωνιστές τον Ελευθερόπουλο, τον Κόντε και τον αέρα! Η σπουδαία πορεία όμως ξεκίνησε με ένα «μεγάλο» διπλό στην Κύπρο για τα προκριματικά της διοργάνωσης.



2004- 2005 Σοσό- Ολυμπιακός 0-1

Οι Πειραιώτες ξεπερνούν το εμπόδιο των Γάλλων καταφέρνοντας την πρόκριση στους «16» του Europa League, εκεί όπου το εμπόδιο της Νιουκάστλ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο.



2007- 2008 Βέρντερ Βρέμης- Ολυμπιακός 1-3 , Λάτσιο- Ολυμπιακός 1-2

Αρχικά το «τεράστιο» διπλό στη Βρέμη που έσπασε την «κατάρα» μετά από 32 παιχνίδια στο Champions League αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο της ανέλιξης του κλαμπ σε διεθνές επίπεδο. Ακολούθησε ακόμα ένα, αυτή τη φορά επί ιταλικού εδάφους, εναντίον της Λάτσιο. Μετά από δύο εκτός έδρας επιτυχίας η πρόκριση ήταν δεδομένη.





2011- 2012 Ρούμπιν Καζάν- Ολυμπιακός 0-1

Το «ερυθρόλευκο παγοθραυστικό» πέρασε από το παγωμένο Καζάν, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» και μοιράζοντας ελπίδες για μία σπουδαία πορεία. Η Μέταλιστ στη συνέχεια «γκρέμισε» τα όνειρα.



2013- 2014 Άντερλεχτ- Ολυμπιακός 0-3

Μία βραδιά «μαγική», μία βραδιά ονειρεμένη! Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν «σεληνιασμένος» και ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άντερλεχτ στην έδρα της. Μία νίκη που συνέβαλε στα μέγιστα προκειμένου να επιτευχθεί η πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



2016- 2017 Αρούκα- Ολυμπιακός

Η νίκη που άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League δίνοντας «οξυγόνο» στους πρωταθλητές Ελλάδος.



2016- 2017 Οσμανλίσπορ- Ολυμπιακός 0-3

Η πρόκριση- ηδονή! Ο Ολυμπιακός με τεράστιο βάρος στις πλάτες του ανταπεξέρχεται των απαιτήσεων, στήνει γιορτή στην Άγκυρα και πανηγυρίζει την πρόκριση.



Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x