sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: «Τριφυλλάρα, βάλε κι άλλα γκολ»

Το sportfm.gr αναλύει την επιθετική αφλογιστία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Η «πτώση» σε σχέση με πέρυσι, o απογοητευτικός μέσος όρος, οι σκόρερ και οι αριθμοί.

Με μόλις 13 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 7η θέση του πίνακα. Μπορεί η διαφορά από την κορυφή να μην είναι μεγάλη (7 βαθμοί), λόγω των πολλών «στραβοπατημάτων» από τους λεγόμενους «μεγάλους», αλλά η αστάθεια, η «πληγή» των εκτός έδρας αγώνων και όχι μόνο, είναι αυτά που έχουν κοστίσει στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Υπάρχει, όμως, κι άλλο ένα στοιχείο το οποίο αποτελεί πρόβλημα για το «τριφύλλι». Κι αυτό έχει να κάνει με το γκολ. Γκολ που δεν… έρχεται εύκολα για τους «πράσινους», αν ρίξει κανείς μια ματιά στη μέχρι τώρα συγκομιδή τερμάτων.

Τα… μισά σε σχέση με πέρυσι

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει μόλις 8 γκολ σε 10 παιχνίδια (μ.ο 0,8) στο πρωτάθλημα, με ποσοστό ένα τέρμα ανά 11,3 τελικές προσπάθειες. Σε σχέση, μάλιστα, με πέρυσι σε ίδιο αριθμό αγώνων, οι «πράσινοι» έχουν βάλει τα μισά! Την περασμένη σεζόν σε 10 ματς, οι «πράσινοι» είχαν βάλει 16 γκολ, έχοντας, αναμφισβήτητα, πιο ποιοτική επιθετική γραμμή και φυσικά περισσότερες λύσεις.

Εξι εντός, δυο εκτός

Στις εντός έδρας αναμετρήσεις, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει βρει έξι φορές δίχτυα. Μόλις δυο φορές κατάφερε ο Παναθηναϊκός να… ξεπεράσει το ένα γκολ. Αυτό συνέβη στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και ΑΕΛ (2-1). Σε όλα τα υπόλοιπα, σκοράρουν μόλις μια φορά, ενώ έχουν και ένα ισόπαλο 0-0 με τον Λεβαδειακό. Στα εκτός έδρας ματς, τα οποία έχουν «σκοτώσει» μέχρι στιγμής το «τριφύλλι», τα γκολ είναι μόλις δυο! Ένα από τον Τσάβες στο ισόπαλο 1-1 με τον Πλατανιά και άλλο ένα από τον Μολίνς στο επίσης ισόπαλο 1-1 με τη Λαμία.

Γκολ από πέντε παίκτες

Οι «πράσινοι» έχουν πάρει γκολ από 5 ποδοσφαιριστές σε αυτά τα 10 παιχνίδια. Οι Μολίνς, Χίλιεμαρκ και Βιγιαφάνες έχουν σκοράρει δυο φορές ο καθένας. Μόλις ένα γκολ έχει σημειώσει ο Τσάβες, που είχε την ατυχία να τραυματιστεί και να απουσιάσει από σημαντικές αναμετρήσεις της ομάδας του και άλλο ένα ο Άλτμαν.


Ασίστ αγνοούνται…

Το επιθετικό πρόβλημα του «τριφυλλιού» αποτυπώνεται και στις ασίστ, αφού μετά από δέκα αγώνες, ο Παναθηναϊκός μετράει μόλις 4 και βρίσκεται στη 13η θέση της σχετικής λίστας. Ίδιο αριθμό με τους «πράσινους» έχουν ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός, ενώ στην τελευταία τριάδα βρίσκονται ο Πλατανιάς με 3, η Λαμία με 2 και η Κέρκυρα με μόλις μια τελική πάσα.

Αναλυτικά

1η αγωνιστική
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 1-1 (Τσάβες)

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 0-0

3η αγωνιστική
Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Απόλλων 1-0 (Άλτμαν)

5η αγωνιστική
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 2-0

6η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Χίλιεμαρκ, Μολίνς)

7η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – ΑΕΛ 2-1 (Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ)

8η αγωνιστική
Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1 (Μολίνς)

9η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0 (Βιγιαφάνιες)

10η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0

Σύνολο γκολ: 8

Γκολ εντός έδρας: 6

Γκολ εκτός έδρας: 2

Σκόρερ Παναθηναϊκού

Μολίνς 2
Χίλιεμαρκ 2
Βιγιαφάνες 2
Τσάβες 1
Άλτμαν 1

Δ. Δεσύλλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x