sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Τσάβες, ο πράσινος «Comandante» (pics/video)

Έρχεται στον Παναθηναϊκό «μπαρουτοκαπνισμένος». Με τα γαλόνια του ήδη κερδισμένα. Ο Αντρές Τσάβες θα διατάζει πλέον τη μπάλα έχοντας το τριφύλλι στο στήθος και το sport-fm.gr καταγράφει την πορεία του

Γεννημένος στις 21 Μαρτίου το 1991 ο Τσάβες έμαθε από μικρός τις δυσκολίες της ζωής καθώς δούλευε σε οικοδομή με τον πατέρα και τα τέσσερα αδέρφια του. Από πιτσιρικάς λοιπόν ο μικρός Αντρές άρχιζε να χτίζει κορμί γυμναστηρίου χωρίς να πηγαίνει σε κάποιο.

Η σωματοδομή του, αλλά και το ότι δεν απέφευγε ακριβώς τους καβγάδες στο σχολείο έβαλε τους γονείς του στη σκέψη να τον πάνε σε μια σχολή πυγμαχίας. Τελικά εκείνος επέλεξε το δρόμο του. Ο δρόμος του όμως έγραφε «ποδόσφαιρο»!

Αυτό ήθελε εκείνος και δεν θα τον σταματούσαν ούτε οι ενδοιασμοί των γονιών του, όταν στα 15 του δόθηκε η ευκαιρία να πάει στην Μπάνφιλντ.

Εκεί πάλεψε πολύ και εν τέλει τα κατάφερε έγινε μέλος της ομάδας. Αυτό ήταν που του έδωσε και την αυτοπεποίθηση. Ο Τσάβες άρχισε να γίνεται καλύτερος μέρα με την ημέρα. Πιο ταχύς από τους άλλους, αλλά και ακόμα πιο δυνατός. Πλέον είχε την ευκαιρία να δουλέψει ως αθλητής σε κανονικές εγκαταστάσεις και όχι να παίρνει δύναμη από τα μαδέρια και τα τούβλα της οικοδομής.

Το 2011 στις 19 Ιουνίου είχε έρθει η στιγμή να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπάνφιλντ απέναντι στην Σαν Λορέντζο στο τελευταίο παιχνίδι για το Κλαουσούρα. Μετά την πρώτη του συμμετοχή ακολούθησαν άλλες 18 με τον Τσάβες να σκοράρει μόλις μια φορά και την Μπάνφιλντ να υποβιβάζεται στην Β’ κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Θα μπορούσε τότε να φύγει και να συνεχίσει με τη φανέλα κάποιας άλλης ομάδας στην Πριμέρα, αλλά εκείνος έμεινε.

Ο στόχος του να φέρει την ομάδα και πάλι στα σαλόνια έγινε πραγματικότητα με καθυστέρηση ενός έτους και εκείνον να σκοράρει 16 φορές σε 36 παιχνίδια και μαζί με τον Σαλσίντο δημιούργησαν το καλύτερο επιθετικό δίδυμο της χρονιάς.

inner

Στη συνέχεια ήρθε η προσφορά της Μπόκα… Όσο και να ήθελε ο ίδιος να δρέψει τους καρπούς της προηγούμενης σεζόν και να αγωνιστεί με τα πράσινα της Μπάνφιλντ ξανά στην Πριμέρα, δεν μπορούσε να πάει κόντρα στο όνειρο του πρεσβύτερου Τσάβες.

Ο πατέρας του Αντρές Τσάβες, ως γνήσιος οπαδός της Μπόκα, δεν μπορούσε να μην έχει όνειρο να δει το βλαστάρι του να αγωνίζεται με τη φανέλα των «χεϊνέσες». Έτσι η Μπάνφιλντ, αλλά και ο Τσάβες είπαν το «ναι» στα 4 εκατ. ευρώ και ο παίκτης φόρεσε τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς, κλείνοντας την καριέρα του με τα πράσινα με 35 γκολ σε 94 εμφανίσεις.

Το ντεμπούτο του Τσάβες με τη φανέλα της Μπόκα έγινε απέναντι στη μισητή Ρίβερ, αλλά δεν είχε γκολ. Το πρώτο του τέρμα με την ομάδα της οποίας έμελε να γίνει ο «El Comandante» το πέτυχε απέναντι στην Βελέζ Σάρσφιλντ στις 31 Αυγούστου και θα ακολουθούσαν άλλα 14 σε σύνολο 59 συμμετοχών.

inner

Ο Τσάβες παρά το γεγονός ότι λατρεύτηκε από τον κόσμο της Μπόκα και παρά το πρωτάθλημα του 2015, δυσκολεύτηκε αρκετά με τους προπονητές που δεν του έδειχναν εμπιστοσύνη. Αυτή που βρήκε στα μέσα του 2016 στη Σάο Πάουλο, με τη φανέλα της οποίας βρήκε τον εαυτό του και πέτυχε 9 γκολ σε 21 συμμετοχές.

Ξέροντας λοιπόν ότι με την ίδια εμπιστοσύνη -και κάτι παραπάνω- θα τον περιβάλλει και ο Παναθηναϊκός, έρχεται να γίνει ο νέος του ήρωας. Ή μάλλον ο νέος του… «comandante». Που θα διατάζει την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα και (ελπίζεται ότι) θα κάνει τους φίλους των «πράσινων» να ξεχάσουν τον Μάρκους Μπεργκ.

inner







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x