sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Ζιζού, πόσα θες να μας τρελάνεις; Τίποτα!

Για πολλούς, είναι ο κορυφαίος παίκτης… ever! Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όμως, ο Ζιντάν έχει βαλθεί να γίνει και ο καλύτερος προπονητής. Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα του στον πάγκο της Ρεάλ!

Επτά!

Τόσες είναι, πλέον, οι κούπες της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της.

Αλλά υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια…

Γράφει ο Νίκος Ράλλης

Για όσους, λοιπόν, δεν έχουν και τόσο καλή μνήμη, ο Γάλλος ΔΕΝ έχει προλάβει να «ριζώσει» στον πάγκο της «βασίλισσας». ΔΕΝ κάθεται στο «τιμόνι» της χρόνια. Ο πληθυντικός είναι ο λάθος αριθμός…

Ήταν 4 Ιανουαρίου 2016, όταν ο «Ζιζού» αναλάμβανε τους «μερένχες» στη θέση του Ράφα Μπενίτεθ. Άρα -σωστά μετρήσατε- ο 45χρονος είναι προπονητής των Μαδριλένων 1,5 χρόνο τώρα! Ή, αλλιώς, μόλις 591 μέρες!

Το διάστημα για ΕΠΤΑ κούπες είναι απίστευτα μικρό. Ακόμη και για αυτήν τη Ρεάλ, με αυτούς τους παιχταράδες. Αλλά, Ζιντάν είναι αυτός. Ένας από τους πλέον οξυδερκείς ανθρώπους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και παρότι δεν «μαγεύει», πια, στους αγωνιστικούς χώρους, αποδεικνύει συνεχώς πως το… ραβδάκι του το κρατάει ακόμα. Στους πάγκους, τώρα.

Με την κατάκτηση, το βράδυ της Τετάρτης (16/8) και του ισπανικού Σούπερ Καπ, με δύο νίκες, μάλιστα, επί της Μπαρτσελόνα, ο μεγαλύτερος, κατά πολλούς, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, συνέχισε να εμπλουτίζει τη συλλογή του από τίτλους. Πλέον, ως προπονητής… «Αναγκάζοντας», φυσικά, όλον τον κόσμο να συνεχίσει να αναρωτιέται: Είναι, αυτήν τη στιγμή, ο κορυφαίος κόουτς στον πλανήτη;

Ας τα βάλουμε κάτω: Champions League τον Μάιο του 2016, Σούπερ Καπ Ισπανίας λίγους μήνες αργότερα, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Πρωτάθλημα Ισπανίας, ξανά Champions League στις αρχές του περασμένου Ιούνη, Σούπερ Καπ Ευρώπης και πάλι ισπανικό Σούπερ Καπ!

inner
Και αν, για κάποιους, οι τέσσερις από τις επτά κούπες είναι… κουπάκια, το γεγονός ότι η Ρεάλ «σήκωσε» back-to-back την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά», αλίμονο αν θεωρείται τύχη! Αλίμονο αν συνέβη ΜΟΝΟ επειδή η «βασίλισσα» έχει στις τάξεις της -πλην του Κριστιάνο- μερικούς από τους καλύτερους παίκτες, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα.

Άλλωστε, αυτό που αναγνωρίζουν άπαντες στον Γάλλο είναι ότι έχει φτιάξει μια πραγματική ομάδα, δίχως να λογαριάζει τα λεφτά -του Φλορεντίνο Πέρεθ. Δεν τον ενδιαφέρει να βάλει τους «ακριβούς», ούτε ζητάει μεταγραφές «γκαλάκτικος». Το αντίθετο!

- Επαναδραστηριοποίησε τον Καρβαχάλ στο δεξί άκρο της άμυνας, αφήνοντας στην άκρη των Ντανίλο, που κόστισε 32 εκατ. ευρώ!

- Αναγνώρισε την αξία του Κασεμίρο, δίνοντας, τελικά, φανέλα βασικού στον Βραζιλιάνο -τη στιγμή που ο πολυδιαφημισμένος Χάμες Ροντρίγκες… την έκανε για Μόναχο.

- Έδειξε εμπιστοσύνη σε Ασένσιο και Λούκας Βάσκεθ, που τον αποζημιώνουν με απίθανες εμφανίσεις.

- Η εξέλιξη του Ίσκο τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι, απλά, τρομακτική, με τους Ισπανούς, μάλιστα, να τον συγκρίνουν σε κάποια ματς με τον προπονητή του!

- Και το κυριότερο, ίσως: Σέβεται απεριόριστα το ρόστερ του, όπως και το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτής της ομάδας. Δεν προσπάθησε ποτέ να τον υποσκελίσει και τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε…

Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, όχι μόνο πως η Ρεάλ έχει κατακτήσει τα πάντα υπό τις οδηγίες του «Ζιζού», αλλά και οι παρακάτω αριθμοί του: Στη ρεβάνς του Σούπερ Καπ, ο Γάλλος έκλεισε 90 παιχνίδια στον πάγκο της «βασίλισσας». Από αυτά, έχει κερδίσει τα 68, 15 έχουν λήξει ισόπαλα και έχει χάσει ΜΟΛΙΣ επτά!

Επτά κούπες, επτά ήττες, σε 1,5 χρόνο!

Αν είναι ή όχι ο κορυφαίος προπονητής αυτήν τη στιγμή στον κόσμο, το αφήνουμε στην κρίση σας.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x