Επικαιρότητα

Θεοδωράκης: «Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να γίνει το ρεύμα ανανέωσης»

«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να γίνει το ρεύμα ανανέωσης» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να γίνει το ρεύμα ανανέωσης. Με τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και του πολιτικού Φιλελευθερισμού πρέπει να προχωρήσουμε στα νέα μονοπάτια της σύγχρονης ευρωπαικής προοδευτικής σκέψης» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ΣΕΦ λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αφήνοντας έμμεσες αιχμές κατά των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν ανέφερε με νόημα ότι πίστευε ότι θα είχαν έμεναν πίσω όλα εκείνα που μικραίνουν και απομονώνουν τα πολιτικά κινήματα. «Εγώ θα επιμείνω. Το νέο Κίνημα δεν θα πρέπει να είναι άθροισμα μηχανισμών, ούτε αρένα φιλοδοξιών, αλλά μια συμμαχία που σπάει τους κομματικούς μηχανισμούς» αντέτεινε και πρόσθεσε «μια συμμαχία χωρίς επετηρίδα». Απευθυνόμενος δε προς τον Νίκο Ανδρουλάκη απεύθυνε την έκκληση ως «εμείς οι νεότεροι να δώσουμε με την προσωπική μας στάση το παράδειγμα της ανανέωσης» διότι όπως εξήγησε για να νικήσουμε δεν αρκεί το άθροισμα των δυνάμεων μας «Στόχος είναι να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις του Ποταμιού και του Κινήματος Αλλαγής».

Υποστήριξε επίσης επικαλούμενος και το όνομα του νέου σχήματος ότι το κόμμα παραπέμπει συνειρμικά στα λάθη του κομματικού κράτους και των κομματικών μηχανισμών.

Εξήγησε ότι το στοίχημα για τον ίδιο είναι το αν θα μπορέσει το Κίνημα Αλλαγής να υπάρξει ως κίνημα τόλμης και ευθύνης. «Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να γράψουμε νέες σελίδες;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους συνέδρους για να απαντήσει ο ίδιος «τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα φανεί».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι για να πρωταγωνιστήσει το Κίνημα Αλλαγής στις πολιτικές εξελίξεις πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξει το ίδιο. «Να είμαστε αυστηροί με τα λάθη μας! Κάποιοι φοβούνται να αναφερθούν στα λάθη αλλά δεν είναι αυτός ο δρόμος. Ο κόσμος ξέρει τις μεγάλες στιγμές μας, ξέρει και τα λάθη μας. Αν κρύβεις τα λάθη σκιάζεις και τις μεγάλες στιγμές. Η μεγαλοφυία του Ελευθερίου Βενιζέλου, το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, η αποτελεσματικότητα του Κώστα Σημίτη, το θάρρος του Γιώργου Παπανδρέου... αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε...Και απέναντι η δειλία των αντιπάλων μας».
«Το νέο Κίνημα δεν μπορεί να είναι μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να είναι μια εικόνα από το μέλλον. Δεν έχουμε χρόνο για στρογγυλά λόγια που κολλάνε παντού. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη» επέμεινε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλέστηκε τα όσα συμβαίνουν στην Γερμανία και την Ιταλία για να τονίσει ότι «η σύνθεση δίνει δύναμη» και «οι συνεργασίες φέρνουν λύσεις».

Ιεραρχώντας τις προτεραιότητες για να φύγει η χώρα μπροστά είπε ότι η «χώρα έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις. Αυτή είναι Η προτεραίοτητα! Μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα. Μεταρρυθμίσεις κόντρα σε συμφέροντα, βολεμένους και συντεχνίες. Στόχος η άμεση ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και η τόνωση των εξαγωγών».

Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα είπε ότι πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την Αλβανία, και συμφώνησε με την Φώφη Γεννηματά για μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τα Σκόπια.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, υποστήριξε ότι:

«Ο νους μας πρέπει να είναι στον Ερντογάν, έναν ηγέτη μεθυσμένο από τις εικόνες των όπλων και του αίματος. Γι΄ αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του τουρκοκύπριου Ακιντζί και να ενθαρρύνουμε τη λύση του Κυπριακού. Αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η συνεισφορά ένός νέου πατριωτικού Κινήματος. Ξεκάθαρες κουβέντες, με το βλέμμα στην μεγάλη εικόνα και όχι στα μικροσυμφέροντα και στα πρόσκαιρα οφέλη».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x