Ο Δρ Κλάους Σόρμαν είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θεωρεί κομβική χώρα την Ελλάδα για την ανάπτυξη του μοντέρνου πεντάθλου. Αφενός, γιατί η χώρα μας μπορεί να συνδέσει την ένδοξη εποχή των αρχαίων αγώνων και του αρχαίου πεντάθλου με το σύγχρονο άθλημα.

Αφετέρου, γιατί η επιθυμία όλων είναι να ανασυσταθεί η Βαλκανική Συνομοσπονδία, μια πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος της ΕΟΜοΠ, Τάσος Πανταζίδης, πέρυσι στο διεθνές συνέδριο μοντέρνου πεντάθλου και έχει γίνει δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό. Για αυτόν το λόγο δεσμεύτηκε ο Δρ Σόρμαν ότι θα στηρίξει τη Ελληνική Ομοσπονδία υλικοτεχνικά.

Σε άριστο κλίμα έγινε και η συνάντηση του Δρ. Σόρμαν με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, τον ΓΓ της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη, και τον πρόεδρο της ΕΟΜοΠ, Τάσο Πανταζίδη, καθώς και με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Στη συζήτηση, εκτός από την στήριξη του έργου της ΕΟΜοΠ και την επίλυση θεσμικών ζητημάτων, τέθηκε και η αναβίωση των Βαλκανικών Αγώνων Κ17 που σχεδιάζει η Ομοσπονδία.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εντάξει τους Βαλκανικούς Μοντέρνου Πεντάθλου, στο πλαίσιο των κοινών διοργανώσεων που σχεδιάζονται στις συζητήσεις με τους αντίστοιχους Υπουργούς Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας. Κύριος στόχος είναι, μέσα από κοινές διοργανώσεις νέων και εφήβων, να εμπεδωθεί μια συναντίληψη σε ζητήματα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης. Ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώθηκε, επίσης, και για τις δράσεις του αθλήματος που προγραμματίζονται στην Ολυμπία και τη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, στην έδρα της ΕΟΕ, στη συνάντηση με τον Σπύρο Καπράλο και τον Μανώλη Κολυμπάδη, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τη διεθνή θέση του μοντέρνου πεντάθλου και συζητήθηκαν επικείμενες σημαντικές αλλαγές στη μορφή των διεθνών αγώνων. Παράλληλα, συζητήθηκε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει η Ελλάδα να αναδείξει το μοντέρνο πένταθλο και την ιστορία του.

Ο πρόεδρος της UIPM ενθουσιάστηκε από την απεικόνιση του εμπνευστή του μοντέρνου πεντάθλου και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Πιέρ ντε Κουπερντέν, στην εμφάνιση των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου που του δώρισε ο Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ. Μια όμοια εμφάνιση δόθηκε από τους προέδρους και στον Υφυπουργό.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ