Θοδωρής Τσούτσος

Αν είσαι γνήσιος, δεν χρειάζεται να είσαι Original

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sportfm.gr για την υπόθεση Βράνιες, που έχει διδακτικά στοιχεία για την ΑΕΚ, ακόμη και για το άμεσο μέλλον.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Η υπόθεση Βράνιες δεν έχει πισωγύρισμα για την ΑΕΚ. Έχει, όμως, διδαχτικά στοιχεία για το μέλλον, ακόμη και για το άμεσο. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει τη ροή που πήραν τα πράγματα με τον Βόσνιο. Δηλαδή, να ποντάρει στον Βράνιες ακόμη και αν αυτός μετανιώσει για τη συμπεριφορά του και ξαναέρθει (απίθανο) και ξαναπροπονηθεί (ακόμη πιο απίθανο) και ξαναπαίξει (εντελώς απίθανο), θα είναι - σε αγωνιστικό επίπεδο - μέχρι και εγκληματικό. Με λίγα λόγια, για τον Μανόλο Χιμένεθ Βράνιες τέλος.

Το αγωνιστικό τμήμα πλέον, σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή, ένα πράγμα και μόνο πρέπει να το ενδιαφέρει. Ο αντικαταστάτης του. Η ΑΕΚ χρειάζεται τέτοιον. Με το δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Τσόσιτς είναι εκτός. Και τον χρειάζεται γρήγορα, να είναι καλός και «χαμαιλέοντας». Δηλαδή, να προσαρμόζεται εύκολα.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ στο θέμα Βράνιες ένα πράγμα και μόνο πρέπει να κάνει. Να το αντιμετωπίσει με ψυχραιμία. Και να προσπαθήσει να κερδίσει από αυτό, από μια πώλησή του δηλαδή, όσο το δυνατό περισσότερα. Δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι με πρακτικές, που πλέον στο ποδόσφαιρο δεν λειτουργούν, κρατώντας τον μόνο και μόνο για να τον έχει εκτός αποστολής. Να τον έχει για να τον κάνει τι, δηλαδή;

Δεν σημαίνει αυτό ότι θα δικαιώσει την επιλογή του Βράνιες να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο. Ούτε ότι θα κινηθούν οι υπόλοιποι παίκτες σε μια λογική «κάντο όπως ο Βράνιες», αν κάποια στιγμή θελήσουν να φύγουν. Διότι, χωρίς να χρειαστεί να το πει η ΑΕΚ, ξέρουν από μόνοι τους ότι είναι αντιεπαγγελματικό. Αν η ΑΕΚ, λοιπόν, στείλε στο καλό τον ποδοσφαιριστή, σημαίνει ότι θα ξεκαθαρίσει, εντός και εκτός της, ότι ως σύλλογος και ως ομάδα, δεν «κρέμεται» από κανέναν. Ακόμη και αν αγωνιστικά είναι τόσο πολύτιμος όσο ήταν ο Βράνιες.

Για την ΑΕΚ το θέμα δεν είναι πια πώς θα χειριστεί τον Βράνιες. Αυτός είναι σαν να έφυγε. Το θέμα είναι πώς έμαθε ότι πρέπει να χειρίζεται τους... Βράνιες της διαδρομής της. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν χρειάζεται στην ομάδα παίκτες που θα είναι Original. Αλλά παίκτες που θα είναι αυτό που σημαίνει η λέξη, γνήσιοι. Επαγγελματίες.

Την επόμενη φορά που ο οργανισμός ΑΕΚ θα αποθεώσει τον επόμενο Βράνιες περισσότερο για όσα ανέβασε στα social media εναντίον ενός από τους αντιπάλους και όχι για όσα σε αγωνιστικό επίπεδο έκανε στους αντιπάλους παίζοντας ποδόσφαιρο, για το οποίο πληρώνεται, θα πρέπει να σκεφτεί τον κανονικό Βράνιες. Και πώς τελικά κατέληξε η ιστορία του…

Για τον Λιβάγια ή για τον Αραούχο ή για οποιονδήποτε άλλον μεγαλύτερη σημασία έχουν, αλλά και πρέπει να έχουν, όσα κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσα λένε και όσα κάνουν εκτός, όσο ευχάριστα και να είναι, δεν μπορούν να είναι πιο χρήσιμα ή πιο πολύτιμα για την ΑΕΚ από ένα γκολ, μία ασίστ, μια ενέργεια που θα δώσει νίκη. Ειδικά σε αυτή την εποχή, που η ομάδα έχει αγώνες που θα κρίνουν τη χρονιά της.

Ο Βράνιες, όσο και αν κοστίζει η απώλειά του, δίνει στην ΑΕΚ ένα μάθημα που κι εκείνη όπως κι άλλες ομάδες (θα έπρεπε να) έχουν πάρει από το παρελθόν. Η Ένωση έχει την ευκαιρία να τελειώνει μια και καλή με τέτοιες ιστορίες. Αυθεντικούς οπαδούς, έχει. Τους δικούς της. Κι εκείνους, τις νέες γενιές δηλαδή, που θα δημιουργήσουν οι νίκες από τους «Βράνιες», που θα πληρώνει για να έχει στην ομάδα. Οπαδούς που αυτοπροσκαλούνται, δεν χρειάζεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x