Θοδωρής Τσούτσος

Για να (συμ)μαζευόμαστε σιγά - σιγά...

Με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο οι πρωταθλητές Ευρώπης που έχουν ρόλο συνολικά στο οργανόγραμμα των Εθνικών ομάδων, γίνονται τέσσερις. Για να (συμ)μαζευόμαστε σιγά - σιγά... Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Θα πει κανείς, με ντέρμπι τίτλου μπροστά μας και μάλιστα με ματς τέτοιας έντασης, όπως ένα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, ποιος ασχολείται με την Εθνική ομάδα. Η οποία στο κάτω - κάτω, από τον Μάρτιο θα έχει και πάλι λόγο στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου μας με την έναρξη των προκριματικών του Euro 2020.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Δεν είναι έτσι, όμως. Ένας οργανισμός που δεν έχει ρουτίνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να "νεκρώνει". Το αντίθετο, πρέπει να είναι ζωντανός, προκειμένου να μπορεί να είναι και λειτουργικός όταν θα χρειαστεί. Η Εθνική θα χρειαστεί να το κάνει και πάλι σύντομα. Και θα πρέπει τότε, να είναι πιο έτοιμη από ποτέ, όπως έχουν έρθει τα πράγματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση η είδηση που προκύπτει είναι ότι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να αναλάβει πόστο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μαζί με τον Άγγελο Μπασινά οι πρωταθλητές Ευρώπης στην Εθνική ανδρών γίνονται δύο. Δεν θυμάμαι να είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν.

Επίσης, μαζί με τον Αντώνη Νικοπολίδη που είναι προπονητής στην Εθνική Ελπίδων και τον Γιάννη Γκούμα που είναι προπονητής στην Εθνική Νέων, συνολικά οι πρωταθλητές του 2004 στο οργανόγραμμα της Ομοσπονδίας στις Εθνικές γίνονται τέσσερις. Επίσης, νομίζω, όσοι ποτέ άλλοτε...

Μακάρι να γίνουν και 14. Σημασία έχει ότι η Εθνική αντιλαμβάνεται επιτέλους τη χρησιμότητά τους. Αν σε αυτή, δηλαδή στη γνώση τους, στην εμπειρία τους, στη νοοτροπία τους, μπει και η συνεργασία τους, μπορούμε μετά από καιρό να αισιοδοξούμε για την ομάδα μας.

Ασφαλώς έχουν σημασία και τα πρόσωπα. Άλλωστε, ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Αλλά σε γενικές γραμμές σημασία έχει ο τίτλος τους. Όχι αυτός που κατέκτησαν στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Αλλά εκείνος που κατέκτησαν με το πώς συμπεριφέρθηκαν στην Εθνική μας. Αυτός ο τίτλος αξίζει ακόμη περισσότερο!

Από εκείνους τους 23, με όσες διαφορές χαρακτήρων και απόψεων κι αν υπάρχουν, όλοι τους με τον τρόπο τους θα ήταν πολύτιμοι. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα πρόσωπα που τώρα θα "τρέξουν" την Εθνική μας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να σταλεί κι ένα μήνυμα.

Προς όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν την Εθνική μας ένα οπαδικό τσιφλίκι. Στη διαφωνία τους, λοιπόν, πλέον ποιος θα ευθύνεται; Ο Αναστασιάδης που έχει συνδεθεί με τον ΠΑΟΚ; Ο Μπασινάς που έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό; Ή ο Γιαννακόπουλος που έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό; Το παραμύθι (τους) πλέον στέρεψε από "δράκο"...

Η Εθνική μας θέλει ακόμη μεγάλη προσπάθεια για να βρει το δρόμο της. Είναι, για την ακρίβεια, αμφίβολο και το αν θα το πετύχει. Αλλά υπάρχει μια πολύ θετική εξέλιξη. Βρήκε και πάλι την αφετηρία της!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x