Θοδωρής Τσούτσος

Ο Ολυμπιακός δίνει πια μεγαλύτερη αξία στο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός στο θέμα προπονητή έχει πάρει μια απόφαση σταθμό, η οποία κάνει πια το τελικό αποτέλεσμα της σεζόν πιο σημαντικό. Για τον ίδιο, αλλά και για τους υπόλοιπους! Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Το αν αυτό που συμβαίνει είναι δίκαιο ή άδικο για τον Τάκη Λεμονή είναι μία κουβέντα σημαντική, αλλά όχι πρωταρχική. Για τον Ολυμπιακό σημασία έχει για ποιο λόγο πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή. Όχι για ποιο λόγο δεν του κάνει ο Λεμονής, όπως γραφόταν τις τελευταίες ημέρες της αβεβαιότητας. Και όπως λίγο - πολύ όλοι γνωρίζουμε...

Του Θοδωρή Τσούτσου

Αλλά για ποιο λόγο στα μέσα της χρονιάς παίρνει την απόφαση να κάνει το αντίστροφο από εκείνο που έκανε τα προηγούμενα, εδώ και πολλά, χρόνια. Περίπου τέτοια εποχή, λίγο πριν ή λίγο μετά δεν έχει σημασία, συνήθως έπαιρνε τον... Λεμονή. Ή κάποιον σαν τον Λεμονή, χωρίς αυτό να είναι καθόλου απαξιωτικό για τον Έλληνα τεχνικό, που διαχρονικά η πορεία του στον ερυθρόλευκο πάγκο ήταν πάντα αξιομνημόνευτη.

Τώρα, λοιπόν, πλέον ο Ολυμπιακός αποφασίζει να αντικαταστήσει τον Λεμονή. Με λίγα λόγια, αποφασίζει στα μέσα της σεζόν να επενδύσει στο ρόλο του προπονητή. Φέρνοντας κάποιον, τον όσκαρ Γκαρσία όπως φαίνεται, από πολύ πιο προηγμένη ποδοσφαιρική ζωή, που δεν θέλει να γεμίσει το βιογραφικό του, αλλά μέσω του Ολυμπιακού να το κάνει πιο "βαρύ".

Ο στόχος είναι έτσι κι αλλιώς ξεκάθαρος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκείνο που γίνεται πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει αυτόν το στόχο του με άλλη πια φιλοσοφία. Η απόφαση του Ολυμπιακού να δώσει αξία και σημασία στον ρόλο του προπονητή, την οποία εκείνος ο ίδιος κατά καιρούς έχει απαξιώσει σε πρωταθληματικές μάλιστα χρονιές του, στην πραγματικότητα δίνει αξία στην ίδια τη διοργάνωση.

Καταρχάς σε αυτήν. Στο πρωτάθλημα, δηλαδή. Αλλά επίσης δίνει αξία και στον πρωταθλητή. Είτε θα είναι αυτός, διότι θα το έχει πετύχει με μια απόφαση - σταθμό στα μέσα της σεζόν, η οποία μάλιστα γίνεται δεκτή με αμφισβήτηση για το ρίσκο που παίρνει ο σύλλογος. Είτε θα είναι κάποιος άλλος, διότι όποιος και αν είναι, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή Ατρόμητος, θα το έχει πετύχει απέναντι στον βασικό αντίπαλο που θα έχει κάνει τα πάντα, μέχρι και τέτοια στροφή στην τεχνική του ηγεσία, για να το πάρει πάλι εκείνος.

Όλα αυτά δείχνουν και την πολύ μεγάλη σημασία που δίνει ο Ολυμπιακός στον φετινό τίτλο. Μπορεί για τον Λεμονή και τα όσα, έστω σε επίπεδο αποτελεσμάτων και όχι αγωνιστικής εικόνας, έχει κάνει, να είναι άδικο. Αλλά αυτό, δεν μπορεί να σταματήσει τον σύλλογο από μια σωστή, όπως πιστεύει ότι είναι, απόφαση. Για την ακρίβεια, από μια απαραίτητη όπως θεωρούν στον Ολυμπιακό απόφαση, προκειμένου για την κατάκτηση του βασικού στόχου της σεζόν.

Το αν τελικά θα αποδειχθεί και τέτοια, θα το κρίνει το αποτέλεσμα. Αλλά όποιο και αν είναι αυτό, γίνεται πια πιο σημαντικό. Και για τον Ολυμπιακό και για τους υπόλοιπους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x