Θοδωρής Τσούτσος

Ο Παναθηναϊκός πόσο θα πωλούσε τον Μαυροπάνο;

Παίκτης Εθνικής. Με έξι χρόνια στη Super League. Με 20 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Αρχηγός σε δύο ομάδες 5άδας. Πόσο κάνει; Αυτό είναι μεγαλύτερο "χαστούκι", όχι ένας αποκλεισμός. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ιστορικά, πόσες είναι οι χρονιές που ο Παναθηναϊκός από Ιανουάριο μήνα είναι έξω από τη διεκδίκηση οποιουδήποτε τίτλου;. Θα έπαιρνε το Κύπελλο; Οχι βέβαια. Είναι - σε ποδοσφαιρικό επίπεδο - κουτό να το πιστέψει κάποιος αυτό. Αλλά για έναν Παναθηναϊκό που δεν έχει τίποτα στον ορίζοντά του, θα ήταν καλό να υπήρχε έστω το Κύπελλο.

Για πόσο; Για όσο. Για έναν γύρο ακόμη. Για 15, μήνα ακόμη. Για κάτι ακόμη τέλοσπαντων. Τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτό. Για την ακρίβεια, ως αγωνιστικός στόχος είναι μόνο ένας. Να μην μπλέξει και σε τίποτα περιπέτειες. Σκληρό, αλλά πραγματικό, όταν δυσκολεύεσαι να νικήσεις τον τελευταίο Πλατανιά στην έδρα σου και όταν αποκλείεσαι από την 12η Λαμία με μία τεσσάρα στην πλάτη.

Υπάρχουν και κάποιοι ακόμη "χαζοί" στόχοι. Μια εκτός έδρας νίκη, ας πούμε. Να μην κάνει αρνητικό ιστορικό ρεκόρ, με τη θέση που θα πάρει τελικά στη βαθμολογία. Κάτι τέτοια, που κανένα απολύτως νόημα, στην πραγματικότητα, δεν έχουν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που αποκλείεται από τη Λαμία και για αυτό έχει τα χάλια του.

Αυτό, τέτοιους αποκλεισμούς δηλαδή, λίγο πολύ έχουν πάθει όλοι οι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και από την ίδια τη Λαμία, η ΑΕΚ, όταν ήταν σε χαμηλότερη κατηγορία και μάλιστα δύο φορές, αλλά και από πολλές άλλες ομάδες. Δεν είναι αυτό το κριτήριο, λοιπόν. Ούτε η τεσσάρα. Εδώ ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο τελικό, αφού μιλάμε για Κύπελλο, είχε φάει τέσσερα από την Λάρισα. Ο Ολυμπιακός πάλι, είχε φάει τρία από τον Πανσερραϊκό.

Το χάλι του Παναθηναϊκού, του μεγέθους του Παναθηναϊκού για την ακρίβεια, φαίνεται σε άλλα θέματα. Αν ο αποκλεισμός από τη Λαμία είναι χαστούκι για το πρεστίζ του συλλόγου, όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες όχι σε επίπεδο προσφυγών και δικαστικής εξέλιξης, αλλά σε μεταγραφικό επίπεδο, τι είναι;

Η περίπτωση Μολέδο και όλο αυτό το σκηνικό. Η περίπτωση Χουλτ, μήπως πάνω στο φιλότιμο ενός επαγγελματία αθλητλη βγει και κάτι για τα τρέχοντα έξοδα. Περιπτώσεις σωρό, που αποτελούν προσβολή για τον Παναθηναϊκό και τη διαδρομή του όχι απλώς και μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας ως σύλλογος.

Έρχεται μέσα στις ημέρες ή και στις ώρες και η περίπτωση Κουρμπέλη. Ο Αστέρας πέρυσι τέτοια εποχή τον πούλησε στον Παναθηναϊκό 700.000 ευρώ και διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης 25%. Τουλάχιστον αυτοί οι όροι συμφωνίας προέκυψαν από τις πληροφορίες, που ποτέ δεν διαψεύστηκαν από τις δύο ομάδες.

Με λίγα λόγια, αν ο Παναθηναϊκός πουλήσει τον Κουρμπέλη, θα πάρει και ο Αστέρας το μερίδιό του. Και αν πιστέψουμε τα νούμερα που "κυκλοφορούν", θα πάρει άλλα τόσα με εκείνα που είχε συμφωνήσει τότε με τον Παναθηναϊκό. Ας πούμε συνολικά θα καρπωθεί 1,4 εκατ. ευρώ. Είκασία είναι, αλλά μάλλον κοντά στην πραγματικότητα.

Αν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα βάλει 1,8 εκατ. ευρώ στο δικό του ταμείο. Δηλαδή, πήρε τον Κουρμπέλη, έκανε ντόρο, τον έκανε αναντικατάστατό του, τον έφτασε στην Εθνική, τον έκανε αρχηγό του, σε ολόκληρο Παναθηναϊκό έτσι, για να βγάλει καμιά 500αριά (κι αν) χιλιάδες περισσότερα από τον Αστέρα. Γίνεται; Κι όμως.

Αυτό είναι χαστούκι στην ιστορία σου. Και όχι να αποκλείεσαι από τη Λαμία, που σε τόσες 10ετίες, μπορεί και να συμβεί κάποια στιγμή. Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός θα πουλήσει έναν ποδοσφαιριστή (όπου βρει και όπως βρει), ο οποίος παίζει έξι χρόνια στην Super League. Με 20 ευρωπαϊκές συμμετοχές και δύο χρόνια σε ομίλους τους Europa League. Ο οποίος έχει υπάρξει αρχηγός σε δύο ομάδες της πρώτης 5άδας του ελληνικού πρωταθλήματος. Που είναι μέλος της Εθνικής ανδρών και που έχει παίξει με συνολικά καμιά 30αριά συμμετοχές σε όλες τις Εθνικές ομάδες.

Αυτόν τον ποδοσφαιριστή, που ακόμη είναι 24 ετών, θα τον πουλήσει ολόκληρος Παναθηναϊκός περίπου με τα χρήματα που ο ΠΑΣ Γιάννινα πούλησε - και πολύ καλά έκανε και μπράβο του - έναν ποδοσφαιριστή με μισό χρόνο παρουσίας στην Super League. Τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, που μακάρι να συνεχίσει να ζει το όνειρό του στον ξύπνιο του. Και να λέει ευχαριστώ το παιδί, που αυτό το 6μηνο δεν ήταν σε κανέναν Παναθηναϊκό, να μετράει τα χιλιάρικα. Και μάλιστα, στην κατάσταση που είναι, αυτή τη μεταγραφή ο Παναθηναϊκός, θα την θεωρήσει και επιτυχία...

Όσο για τον Κουρμπέλη, όταν τελειώσει πλέον η μεταγραφή του, θα έχουμε κι άλλα να πούμε. Τα οποία πλέον, σε πείσμα όσων έλεγαν κάποιοι τότε που τον αποκτούσε ο Παναθηναϊκός, δεν θα μετριούνται σε ευρώ, αλλά σε ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x