Θοδωρής Τσούτσος

Ο ΠΑΟΚ επιλέγει: Παραδοχή ή πείσμα!

Για τον ΠΑΟΚ δεν αρκεί η διαπίστωση... «έτσι είναι η ζωή» για την τριάρα από την Σάλκε. Θα πρέπει να τον ενοχλήσει τόσο, ώστε να συμπαρασύρει κι άλλους στο δρόμο του. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Με μια ποδοσφαιρική ματιά, έγινε απλώς το εξής: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μια μια πολύ καλύτερη ομάδα, που ζει σε πολύ πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον και έχασε με 0-3. Τέλος και η ζωή συνεχίζεται. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό. Το λάθος θα είναι ο ΠΑΟΚ να "μετρήσει" μόνο έτσι αυτή την ήττα από την Σάλκε.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Είναι "λίγο" για την ελληνική ομάδα να μείνει απλώς και μόνο σε αυτή την πρόχειρη ανάλυση. Ο αγώνας με την γερμανική ομάδα ήταν για τον ΠΑΟΚ και όχι άδικα, ένα πολύ μεγάλο τεστ δυνατοτήτων για ένα πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη. Και που στην πραγματικότητα δεν αφορά απλώς και μόνο στον Δικέφαλο, αλλά συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το τεστ, λοιπόν, το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό. Αυτό θα πρέπει, στο μέτρο που του αναλογεί, να τον ενοχλήσει. Και μάλιστα πολύ. Να τον στενοχωρήσει, να τον εκνευρίσει. Και σε τελική, να τον πεισμώσει. Να τον κάνει να δει τι ακόμη χρειάζεται, διότι ήδη έχει κάνει αρκετά τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση που θα ξαναβρεθεί μία Σάλκε στο δρόμο του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν πρέπει να την αφήσει να περάσει έτσι, χωρίς αντίδραση και με μοναδικό άλλοθι... "τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή". Αυτή θα είναι μια αντιμετώπιση που δεν θα προσφέρει τίποτα στον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά του ελληνικού ποδοσφαίρου με το γερμανικό είναι περίπου τέτοια και μεγαλύτερη. Θα πίστευε, όμως κανείς, ότι η διαφορά του ΠΑΟΚ με την 11η τούτη την ώρα ομάδα της βαθμολογίας της Bundesliga, δεν είναι πια τέτοια. Πιθανότατα το πίστευε και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Αρα, αφενός θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσει το πιστεύω του, αλλά αφετέρου να μην αναθεωρήσει σε τίποτα από όσα τον τελευταίο καιρό τον παρουσιάζουν σε αγωνιστική εξέλιξη. Αυτό το δεύτερο θα πρέπει να το συνεχίσει, απλώς προσθέτοντας και νέα στοιχεία που τού "υπέδειξε" η Σάλκε. Και που προφανώς θα τού "υποδείξει" και στην ρεβάνς...

Η κουβέντα αυτή δεν αφορά απλώς και μόνο τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Δικέφαλος να έχει όλη τη διάθεση να πλησιάσει, να φτάσει, μακάρι και να ξεπεράσει ομάδες τύπου Σάλκε. Αλλά από μόνος του δεν αρκεί. Πρέπει κι εκείνος, όπως και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες του διαμετρήματός του, να βρουν τον τρόπο ώστε να αρχίσουν να ζουν σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο Ολυμπιακός το έχει πληρώσει αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το γνωρίζει ο ίδιος που το δημιούργησε, το γνωρίζουν πλέον και οι αντίπαλοί του που το βίωσαν. Ολοι μαζί πρέπει να βρουν τον τρόπο να το αλλάξουν.

Η αλήθεια είναι ότι από τις ελληνικές ομάδες πρώτης γραμμής, ο ΠΑΟΚ δείχνει να το έχει αντιληφθεί αυτό καλύτερα από όλους. Αυτό το 0-3 από την Σάλκε, λοιπόν, ας αφήσει αυτά ως παρακαταθήκη. Πρώτον, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ να επισπεύσει τις διαδικασίες, συμπαρασύροντας κι άλλους, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει τη φυσιογνωμία του. Δεύτερον, να αντιληφθεί ο Δικέφαλος ότι ακόμη έχει μπροστά του μεγάλη διαδρομή να διανύσει. Οπότε ας ετοιμαστεί και πάλι για τεστ, αλλά αυτή τη φορά όχι δυνατοτήτων, αυτό το έδωσε. Είναι πια η ώρα για τεστ αντοχής!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x