Θοδωρής Τσούτσος

Προσοχή στον αντι-Μάνταλο!

Ο αντι-Μάνταλος, όποιος και να είναι αυτός, δεν θα είναι ο ίδιος ο Μάνταλος. «Δεν υπάρχουν δύο παίκτες ίδιοι», είπε ο Χιμένεθ που γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να προλάβει. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Η ΑΕΚ μπαίνει από τον αγώνα με την Μίλαν στην εποχή "χωρίς τον Μάνταλο". Ας την ονομάσουμε έτσι, διότι το διάστημα θα είναι πολύ μεγάλο. Με μια έννοια, είναι καλύτερα για την Ενωση που το πρώτο παιχνίδι χωρίς τον αρχηγό θα είναι τόσο "γκλαμουράτο". Οπως και ότι το δεύτερο θα είναι ντέρμπι, αυτό με τον ΠΑΟΚ.

Το κίνητρο, με λίγα λόγια, θα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλο. Για όλη την ομάδα, ασφαλώς και για όποιον θα κληθεί να υποστηρίξει το κενό του Μάνταλου. Αυτό για την ΑΕΚ, είναι πια το μεγάλο ζητούμενο. Ποιος; Ποιοι καλύτερα, γιατί σε ροή σεζόν σίγουρα δεν θα είναι ένας. Αρα, ακόμη καλύτερα είναι να πούμε πώς θα καλυφθεί το κενό του ποδοσφαιριστή, τον οποίο έτσι κι αλλιώς ο προπονητής του χαρακτήρισε αναντικατάστατο.

Το να συμβεί αυτό, για τους ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουν να μπουν στα παπούτσια του Μάνταλου, θα είναι μια πολύ σπουδαία υπηρεσία. Δηλαδή, το να φροντίσει η ΑΕΚ, εν προκειμένω ο προπονητής της, σε αυτή την τόσο σημαντική απώλεια σημασία για την ομάδα να έχει το "πώς" και όχι το "ποιος" θα την καλύψει...

Ο λόγος είναι πολύ προφανής. Ο αντι-Μάνταλος αποκλείεται να είναι ο ίδιος ο Μάνταλος. Στο πρόσωπο όποιου κληθεί να παίξει το ρόλο, είναι βέβαιο ότι κάποιος δεν θα δει στοιχεία που είχε ο αρχηγός της ΑΕΚ. Μπορεί να δει και κάποια που δεν είχε, αλλά στο μυαλό του - είναι δεν είναι έτσι - τα περισσότερα θα είναι τα πρώτα.

Σε αυτή την περίπτωση, η ΑΕΚ δεν θα κινδυνέψει να έχει χάσει αγωνιστικά απλώς και μόνο τον Μάνταλο. Αλλά και οποιονδήποτε θα πάει να γίνει Μάνταλος. Αυτό θα είναι πολύ άδικο για οποιονδήποτε αναλάβει το βαρύ φορτίο. Και ο πρώτος που θα πρέπει αυτό να το αντιληφθεί θα είναι ο ίδιος ο κόσμος. Κυρίως αυτό το τετραήμερο, που θα είναι αφενός πολύς στο γήπεδο, αφετέρου θα έχει πάει για να παρακολουθήσει απαιτητικά και πιθανότατα για τις διοργανώσεις σημαντικά παιχνίδια.

Είναι και ψυχολογικό για την ίδια την ομάδα. Ενα καλό ξεκίνημα χωρίς τον Μάνταλο, προσοχή όχι απαραίτητα ένα καλό αποτέλεσμα αλλά ένα καλό δείγμα ποδοσφαίρου χωρίς εκείνον, μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά για τη συνέχεια της ΑΕΚ. Ενα "μπορούμε και χωρίς εκείνον", που σε καμία περίπτωση δεν αδικεί τον άτυχο μεσοεπιθετικό, είναι απαραίτητο να το νιώσουν στην Ενωση. Και μάλιστα πολύ άμεσα, αν είναι δυνατόν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Μίλαν.

Μέχρι να έρθουν αυτά, τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, όλοι από την πλευρά της ΑΕΚ, είτε βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό, είτε λίγο έξω από τις γραμμές του, είτε λίγο πάνω από αυτόν στις εξέδρες: Προσοχή στον αντι-Μάνταλο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x