Γενικά

Θρίαμβος για την Εθνική ομάδα θαλάσσιου σκι

Θριαμβευτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Έλληνες αθλητές θαλασσίου σκι σε παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό νέων και πανευρωπαϊκό Seniors.

Οι αθλητές που προπονούνται και συμμετέχουν στους αγώνες αποκλειστικά με δικά τους έξοδα καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι έχει σταματήσει να λαμβάνει οποιαδήποτε επιχορήγηση από την Γ.Γ.Α., κατάφεραν να συμμετάσχουν σε 24 τελικούς κερδίζοντας 4 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια και ακόμα συνολικά 10 θέσεις στην τελική οκτάδα κάθε κατηγορίας.

Αναλυτικά οι διακρίσεις των αθλητών

Παγκόσμιοι αγώνες (WORLD GAMES ΒΡΟΤΣΛΑΒ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 23-27 ΙΟΥΛΙΟΥ)

2η θέση για την Μαρία Βιπρανιετσοβά στο άλμα γυναικών με 48.20μ.

4η θέση για τον Νικόλα Πλυτά στις φιγούρες αντρών με 9200 βαθμούς

Στους παγκόσμιους αγώνες συμμετέχουν μόνο οι 10 καλύτεροι αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης κάθε κατηγορίας και μόνον μετά από προσωπική πρόσκληση.

inner

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και U21 (Sesena Iσπανίας 2-6 Αυγούστου)

2η θέση Ο Κύπριος Φίλιππος με 4.25 μπάλες στα 10.75 κατέλαβε την δεύτερη θέση στο σλάλομ κατηγορίας κάτω των 21 ετών.


4η θέση Ο Μάριος Αραμπατζής με 1 μπάλα στα 11μ. σχοινί κατέλαβε την τέταρτη θέση στο σλάλομ στην κατηγορία κάτω των 21 ετών.

4η θέση Ο Παύλος Ναθαναήλ με 4 μπάλες στα 11μ. σχοινί κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία κάτω των 17 και με 1.50 μπάλα στα 10.75(6 μπάλες περισσότερες από το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ) κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία κάτω των 21, παρόλο που είναι μόλις 15 ετών.

6η θέση Ο Άρης Τεσουέρ με 2 μπάλες στα 10.75 στο σλάλομ κάτω των 21 ετών. Ενώ στις φιγούρες ήταν 14ος με 5960 βαθμούς

4η θέση Οι Μίκα Παπούδη και την Αθηνά Ποντίφιξ με 3 μπάλες στα 12μ. σχοινί(προσωπικά ρεκόρ και για τις δύο για φέτος) σε ισοβαθμία με την τρίτη στην κατηγορία κάτω των 21 ετών (είχαν χειρότερο αποτέλεσμα στον προκριματικό)

5η θέση Η Μίκα Παπούδη στις φιγούρες με 5120 βαθμους, ενώ η Αθηνά με 3170 κατέλαβε την 14η θέση.

5η θέση Η Καρολίνα Βλαχάκου στις φιγούρες κάτω των 14 ετών με 3190βαθμούς.

inner

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Seniors (10-13 Αυγούστου Ρώμη Ιταλία)

Η Αγγελική Ανδριοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις φιγούρες και στο τρίαθλο, αργυρό στο σλάλομ και χάλκινο στο άλμα γυναικών 35+

Η Μαρία Βιμπρανιετσοβά κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο άλμα και στο σλάλομ και χάλκινο στο τρίαθλο γυναικών 35+. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Μαρία στον προκριματικό του άλματος σημείωσε πανευρωπαϊκό ρεκόρ με 48μ.

Η Τρίσα Κουρούνη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σλάλομ στην κατηγορία γυναικών 65+

Ο Θύμιος Κουσαθανάς χάλκινο μετάλλιο στις φιγούρες 35+

inner

inner

Για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα το άθλημα καταλαβαίνουν ότι οι διακρίσεις αυτές αποτελούν άθλο αναλογικά με τις συνθήκες προπόνησης των Ελλήνων αθλητών συγκριτικά με τους ανταγωνιστές τους σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντάξει στο δυναμικό της το νεοσύστατο άθλημα του surf. Καθώς παγκοσμίως το άθλημα του surf, όπου δεν έχει ξεχωριστή ομοσπονδία, είναι ενσωματωμένο στην εκάστοτε ομοσπονδία που περιλαμβάνει και το θαλάσσιο σκι.

Το θαλάσσιο σκι υπάρχει στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1950, έχει φέρει αμέτρητες διακρίσεις για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει έστω και με την αρωγή αποκλειστικά των οικογενειών των ίδιων αθλητών.

Η Αγγελικής Ανδριοπούλου (κατέχει συνολικά 58 πανευρωπαϊκά και παγκόσμια) κατάφερε να μπει στη λίστα με τα ονόματα του Παγκόσμιου HALL OF FAME του θαλασσίου σκι. Η διάκριση αυτή είναι η ύψιστη που μπορεί να λάβει κάποιος αθλητής-προπονητής-παράγοντας-στέλεχος του χώρου του θαλάσσιου σκι. Η τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί στο επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι στις 8 Σεπτεμβρίου.

inner

Επιμέλεια: Ματίλντα Καλλιοντζή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x