Μπάμπης Χριστόγλου

Θρυλική νίκη, αλλάζει επίπεδο ο Ολυμπιακός

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την μαγική βραδιά του Ολυμπιακού με τη νίκη απέναντι στην Ατλέτικο, που του αλλάζει επίπεδο και ανεβάζει τις απαιτήσεις

Τα είχα γράψει από προχθές, αλλά για να είμαι ειλικρινής, τέτοιο πράγμα, απέναντι στη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν το περίμενα. Ο Θρύλος, μέσα στο «Καραϊσκάκη» και με τέτοια εμφάνιση, μπορεί να «γονατίσει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Αίσθηση μου, είναι πως από τις πάμπολλες επιτυχίες του Ολυμπιακού αυτά τα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή η νίκη έχει μια παραπάνω αξία, αφού επιτεύχθηκε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ της διοργάνωσης. Κι ήρθε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα ένα τρίποντο μετά από πέντε χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι», το τονίζω ξανά, μπορούν μέσα στην έδρα τους, να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα και το 3-2 απέναντι στην Ατλέτικο, το πιστοποιεί.

Μετά από μια τέτοια βραδιά, είναι δύσκολο να μιλήσεις για παίκτες που ξεχώρισαν, μιας και όλοι ήταν υπέροχοι. Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες θα πρέπει να πάρουν και το αξίζουν, ορισμένους παραπάνω πόντους γι’ αυτή την εμφάνιση. Ο Κασάμι αξίζει τα εύσημα, ενώ ο Μιλιβόγιεβιτς, παρά το γεγονός πως έπαιξε για 2η φορά στην ενδεκάδα, έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Όλοι στην άμυνα ήταν υπέροχοι, ακόμα και ο Ομάρ, τον οποίο οι Ισπανοί είχαν σημαδέψει, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν 4ακόμα και 5 παίκτες στην πλευρά του. Όμως όποτε είχε βοήθειες, τα πήγε περίφημα. Ο Μαζουάκου, σημείωσε ένα πολύ σπουδαίο γκολ που θέλει, θράσος και κότσια, ενώ ο Αφελάι είναι παίκτης κλάσης και το απέδειξε. Αυτό το γκολ θ’ απογειώσει τον Μήτρογλου και θα αποδειχθεί στη συνέχεια.

Μετά από αυτή τη νίκη, αλλάζουν και οι απαιτήσεις πλέον. Ο Ολυμπιακός, μπορεί και πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Μάλμε, για να βάλει κατόπιν σε τεράστιους μπελάδες και την Ατλέτικο και την Γιουβέντους. Ειδικά οι «ροχιμπλάνκος» δεν θα έχουν την πολυτέλεια, να μην χτυπήσουν όλα τα παιχνίδια στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός μπορεί την πρόκριση, από αυτόν τον εξαιρετικά δύσκολο όμιλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x