Επικαιρότητα

Θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ξήλωσαν πλακάκια, διέλυσαν αυτοκίνητα (pics-vids)

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός, προκαλώντας εκ νέου προβλήματα, αυτή τη φορά με τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν τη χώρα.

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός, προκαλώντας εκ νέου προβλήματα, αυτή τη φορά με τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν τη χώρα.

Εκτός από το πλοίο που παρέσυρε στον Πειραιά και έπλεε για αρκετή ώρα ακυβέρνητο ανοιχτά του λιμανιού, μέχρι να το προσεγγίσουν ρυμουλκά και να ξεκινήσουν την προσπάθεια να το δέσουν, οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα και καταστροφές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων. Συγκεκριμένα, δέχθηκε 45 κλήσεις στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο.

Ξεριζώθηκε δέντρο στη Λάρισα, διέλυσε αυτοκίνητο

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς το πρωί της Τετάρτης σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκγινκ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην πόλη τις τελευταίες ώρες, ένα θηριώδες δένδρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας για να απομακρύνει το δέντρο, κόβοντάς το σε κομμάτια, ενώ εκτιμάται πως για λόγους ασφαλείας θα απομακρυνθεί και το διπλανό το οποίο προς το παρόν άντεξε στους ανέμους.







Στην Αργολίδα ξήλωσε ακόμη και πλακάκια!

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην Αργολίδα.

Στο Κιβέρι του δήμου Άργους-Μυκηνών έπεσαν δέντρα και έκλεισαν προσωρινά δρόμοι, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε σκάφη στο λιμάνι του χωριού. Μέσα στο Άργος είχαμε πτώσεις δέντρων ακόμα και στην κεντρική πλατεία της πόλης.









Στο Ναύπλιο ξηλώθηκαν στην κυριολεξία ακόμα και οι πλάκες και τα μάρμαρα του μόλου, ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε καταστήματα καφέ και εστιατόρια που είδαν τις τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα σήμερα το πρωί ένα κουβάρι.













Η πυροσβεστική από την άλλη δέχθηκε πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων. Μάλιστα, κάποια από αυτά πλάκωσαν αυτοκίνητα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.



























Δέντρο έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια στη Λαμία

Ανάλογη η εικόνα και στη Λαμία, όπου δέντρο έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια της γραμμής του ΟΣΕ λίγο μετά το Λιανοκλάδι, χθες βράδυ, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά, με αποτέλεσμα Σπερχειάδα και Μακρακώμη να βυθιστούν για αρκετή ώρα στο σκοτάδι.



Το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσβατο και οι πυροσβέστες προχώρησαν και σε καθαρισμό του χώρου από τα κομμάτια του δέντρου που δημιουργούσαν προβλήματα προκειμένου να ξαναδοθεί και πάλι ρεύμα στις εγκαταστάσεις από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.



Πρόβλημα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκε λίγο αργότερα και στην Υπάτη εξαιτίας της πτώσης καλωδίων από στύλους, από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή.







Η Πυροσβεστική στη Λαμία από χθες το απόγευμα δέχτηκε ακόμη πολλά τηλεφωνήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, κυρίως για πτώσεις δέντρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις δημιούργησαν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Ένα μεγάλο δέντρο που έπεσε στο ύψος του Αργυροχωρίου, διέκοψε την κυκλοφορία από και προς τα χωριά της Υπάτης και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να δώσει και πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία.


Ένα μεγάλο δέντρο έπεσε επίσης και στις Μεξιάτες, ενώ μετά τις 9 ο πολύ δυνατός αέρας χτύπησε και τη Λαμία, σπάζοντας δέντρα και ρίχνοντας όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες στο έργο που γίνεται στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Οι δυνατοί άνεμοι όμως έφτασαν και στην Ανατολική Φθιώτιδα με τα πρώτα σπασμένα δέντρα να αναφέρονται στην περιοχή της Πελασγίας λίγο μετά τις 10 το βράδυ.









Χωρίς ρεύμα ο Γέρακας και περιοχές της Θεσσαλονίκης

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από το πρωί περιοχή του Γέρακα, Αττικής, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που αποκαθίσταται αυτήν την ώρα.

Συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τοπικά βλάβες σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από πτώση δένδρων στα καλώδια, οι οποίες επίσης αποκαθίστανται από τεχνικούς του Διαχειριστή.

Διακοπή ηλεκτροδρότησης σημειώνεται και σε κομμάτι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα από τις 10 το πρωί, εξαιτίας βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης στον υποσταθμό Αγίου Δημητρίου.
Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που λειτουργεί κατά διαστήματα με γεννήτριες, καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ πήρε εντολή να διερευνήσει σε ποιο ακριβώς σημείο του δικτύου εντοπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να το διορθώσει. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Από τα ξημερώματα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστούν βλάβες που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιος Μωραΐτης, στις 9 το πρωί, αποκαταστάθηκε η βλάβη σε γραμμή μέσης τάσης από πτώση λεύκας, η οποία είχε προκαλέσει διακοπή ηλεκτροδότησης στα Βασιλικά και τους Ταγαράδες στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Από πτώση δέντρου έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 5.30 έως τις 8 το πρωί ο οικισμός της Νικόπολης του δήμου Παύλου Μελά στα δυτικά. Μικρές διάσπαρτες βλάβες αποκαθίστανται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και στη Δροσιά Θέρμης.

Από τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική κλήθηκε για εννέα κοπές δέντρων και σε οκτώ περιπτώσεις για απομάκρυνση αντικειμένων, όπως τέντες ή πινακίδες


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x