sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Θυμίζει… νταμπλ η άμυνα του Παναθηναϊκού

Στο Αγρίνιο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μη νίκησε και να προβλημάτισε με την απόδοσή του… Διατήρησε, όμως, κάτι, που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2009-2010, όταν και πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ.

Στις αρχές του 21ου αιώνα -λίγο πριν, λίγο μετά- όλοι είχαν να λένε για την άμυνα από… γρανίτη του Παναθηναϊκού. Εκεί στηρίχτηκε το «τριφύλλι» και έκανε τις μεγάλες πορείες του στην Ευρώπη, ενώ με «όπλο» την ανασταλτική του λειτουργία (και τον Ολιζαντέμπε…) έφτασε και ως το νταμπλ του 2004.

Λίγα χρόνια αργότερα, δε, τη σεζόν 2007-2008, όταν στον «πράσινο» πάγκο καθόταν ο Ζοσέ Πεσέιρο, και πάλι η ομάδα στηριζόταν στην άμυνά της, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού, δίχως να καταφέρει, όμως, να αντέξει μέχρι το τέλος. Είναι ενδεικτικό, ωστόσο, πως το «τριφύλλι» δέχθηκε, σε 30 ματς πρωταθλήματος, 18 γκολ, ένα περισσότερο από την καλύτερη άμυνα εκείνης της χρονιάς, την οποία είχε η ΑΕΚ. Στα μετόπισθεν, θυμίζουμε, τότε, υπήρχαν οι Σέριτς, Σπυρόπουλος (αριστερά), Βύντρα (δεξιά) και Γκούμας, Σαριέγκι, Μόρις (στόπερ).

Τη συγκεκριμένη σεζόν την αναφέρουμε διότι, στο ξεκίνημά της, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός (ο Γκαλίνοβιτς, πιο συγκεκριμένα) διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Ό,τι ακριβώς έχει κάνει και φέτος. Στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής, 3-0 τον Εργοτέλη στην Κρήτη και 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τελευταία φορά, όμως, που πέτυχε κάτι τέτοιο, ήταν πριν επτά χρόνια. Όταν, δηλαδή, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο, το 2009-2010.

Με τον Τζόρβα κάτω από τα γκολπόστ, τους Καντέ και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ τον Σπυρόπουλο και δεξί τον Βύντρα (υπήρχαν, επίσης και οι λύσεις των Δάρλα, Γκάμπριελ, Σεϊταρίδη και Μπιάρσμιρ), η ομάδα της «πολύμετοχικότητας» έφτασε στον τίτλο, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Σούπερ Λίγκας (17 γκολ παθητικό, έναντι 16 του ΠΑΟΚ), ενώ ξεκίνησε και πάλι με… 0 πίσω, στις πρώτες τρεις αγωνιστικές!

Στην πρεμιέρα, επικράτησε 3-0 του Εργοτέλη στην Κρήτη, τη 2η αγωνιστική νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, ενώ έφυγε με το ίδιο, υπέρ του σκορ και από την Κομοτηνή, κόντρα στον Πανθρακικό. Την 4η αγωνιστική πέτυχε ξανά… τρίποντο, αλλά δέχτηκε γκολ από τον Άρη, στο Μαρούσι (2-1).

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x