Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τη διαφορά κάνει το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα!

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας για τις αγγλικές ομάδες που λέει πως το να έχεις εύκολη ζωή στο πρωτάθλημα, συνήθως αποτελεί νάρκη και στις προσπάθειες για κατάκτηση της Ευρώπης.

Και σε μία χρονιά που έχουμε το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα στην Αγλία εδώ και δεκαετίες σίγουρα αυτό θα βοηθήσει χωρίς αμφιβολία τις ομάδες του νησιού να είναι ανταγωνιστικές, όσο μπορούν τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μία απλή ματιά στη στατιστική δίνει το συμπερασμα: καμία αγγλική ομάδα (που είχε εύκολη σεζόν στην χώρα της) δεν κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών αρχίζοντας από τη πιο πρόσφατη την Τσέλσι που το 2012 έμεινε έκτη στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά ξεπέρασε τον εαυτό της με Μπάρτσα και Μπάγερν.

Η Λίβερπουλ το 2005, ήταν διαρκώς στην πρίζα καταλήγοντας τελικά μόλις πέμπτη στην βαθμολογία ενώ η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ στη πιο μαγική της σεζόν, το 1999 πάλεψε μέχρι την τελευταία μέρα με την Αρσεναλ για τον τίτλο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, τις δύο χρονιές που πήρε τα συνεχόμενα Κύπελλα πάλευε μέχρι το τέλος για να εξασφαλίσει μία θέση στην Ευρώπη και η απίστευτη Αστον Βίλα το 1982 ήταν για μεγάλο διάστημα στην ζώνη του υποβιβασμού αλλά στην Ευρώπη έγραψε ιστορία!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x