Γιώργος Ζαχαριάδης

Τι νομίζεις Ιβάν, έτσι εύκολα περνάς στους ομίλους;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ του Champions League και τον ΠΑΟΚ τον επαρχιώτη.

zahariadis@hotmail.com

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Είναι αλήθεια ότι, όχι τόσο επειδή απέκλεισε τη Βασιλεία και αργότερα την Σπαρτάκ, αξιολόγησα τον ΠΑΟΚ ως ομάδα που αλλάζει εικόνα, επίπεδο, ξεφεύγει, ρε παιδί μου.

Εκείνο που με έπεισε ήταν η μεταγραφή του Ζαμπά, διότι ήταν μια κίνηση που τιμολογήθηκε μερικά εκατομμύρια και ξέφευγε από τα μέτρα του ΠΑΟΚ που γνωρίζαμε. Μπήκε, με μια μεταγραφή, σε ένα κλαμπ που όλοι θέλουν να ανήκουν για να πουλήσουν ακριβά και να αγοράσουν σχετικά

φθηνότερα. Γενικότερα, παίζονται άλλα νούμερα από αυτά που μιζεριάζουμε με τον ΠΑΟΚ του ενός, των δύο εκατομμυρίων, όπως συνέβη σε περιπτώσεις σαν του Πρίγιοβιτς.

Έκανε ο ΠΑΟΚ την προσπάθειά του ξοδεύοντας αρκετά παραπάνω από όσα μας είχε συνηθίσει το Σαββιδαίικο και η χρονιά ξεκίνησε με δυό προκρίσεις, την εξής μία που προεκτείνεται πέρα από τα όρια της ομάδας, κόντρα στην πιο πλούσια Σπάρτακ.

Και τότε, σε συνάρτηση με την ισοπαλία και το πέναλτι – μαϊμού στην Λισαβώνα, δημιουργούνται προσδοκίες, που φτάνουν ακόμη πιο μακριά. Φτάνουν στους ομίλους των 25 εκατομμυρίων, φτάνουν σε συμμετοχή σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, στην οποία τελικά παίρνει μέρος η ΑΕΚ, με πολύ πιο εύκολους αντιπάλους και μπράβο της.

Ο ΠΑΟΚ, ο κόσμος ζει για τη ρεβάνς, όλοι νομίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πλέον η Γιουβέντους και εκτός από το ότι θα σαρώσει τους τίτλους στον ελληνικό χώρο, έφτασε η στιγμή να τα καταφέρει και στην Ευρώπη, ειδικά στο CL.

Το βαρύ σκορ με την Μπενφίκα δεν μου λέει κάτι. Δεν είναι αυτό η ουσία. Είναι ότι ο ΠΑΟΚ φάνηκε ότι είναι πολύ μακριά από τη στιγμή που θα αποκτήσει το δικαίωμα να ελπίζει, ακόμη κι αν έχει απέναντί του μια ομάδα σαν την Μπενφίκα, που δεν ήταν δα και το μεγαθήριο, αλλά, είχε καθόλα την τεχνογνωσία και την επαρκή ποιότητα για να δώσει ένα μάθημα στην Τούμπα.

Λείπουν πολλά και είναι πολύ πιο ακριβά όσα θα πρέπει να αγοράσει ακόμη ο Σαββίδης για να κάνει το άλμα. Δεν είναι μόνο ο ενθουσιασμός και η πίστη για την πρόκριση που θα στείλει τον ΠΑΟΚ πιο ψηλά.

Χρειάζεται λοιπόν μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για ενίσχυση με ποδοσφαιριστές που θα αλλάξουν τον ΠΑΟΚ και δεν θα γίνουν και πάλι τσαπατσουλιές και πασαλείμματα, που θα θέσουν σε κίνδυνο εκ νέου μια σπουδαία στιγμή της ιστορίας.

Διότι, με την Μπενφίκα ήταν μοναδική η στιγμή και θα μπορούσε να την κάνει ξεχωριστή η διοίκηση αν είχε μεριμνήσει για μεταγραφές, έγκαιρα και επιλογές υψηλού επιπέδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x