sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τιερί Ανρί: Το «φονικό» πλασέ έγινε 42!

Ο «Τιτί» έχει γενέθλια και γίνεται 42!

Ένας άνθρωπος, που «έτρεμαν» οι αντίπαλοί του, γεννημένος σε μια φτωχογειτονιά της Γαλλίας, ο Τιερί Ανρί κλείνει σήμερα τα 42 χρόνια ζωής!

Ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα στην ομάδα της Μονακό και από τότε άλλαξε αρκετές ποδοσφαιρικές στέγες.

Όμως η Άρσεναλ είναι εκείνη που τον καθιέρωσε, αγωνιζόμενος 8 χρόνια, από το 1999 μέχρι το 2007, με το... κοντέρ να γράφει 254 συμμετοχές και 226 γκολ.

Ο κόσμος τον αγάπησε και τον ψήφισε ως καλύτερο παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των «κανονιέρηδων».

Κατακτώντας δυο συνεχόμενες χρονιές το «Χρυσό Παπούτσι» και κερδίζοντας Κύπελλα και Πρωταθλήματα, ο επόμενος σταθμός του ήταν η Μπαρτσελόνα.

Στις 25 Ιουνίου του 2007 ο «γάμος» του Γάλλου με την ισπανική ομάδα έγινε έναντι 24 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας την επιθυμία που είχε να πάει στους «μπλαουγκράνα».

«Πάντα έλεγα πως θα έφευγα από την Άρσεναλ για να πάω μόνο στην Μπαρτσελόνα», ήταν τότε τα λόγια του, φορώντας το νούμερο ''14’', κατακτώντας τα Πρωταθλήματα του 2009 και του 2010 και παράλληλα το Σούπερ Καπ, το Κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2009!

Ξανά γύρισε στην αγαπημένη του Άρσεναλ το 2012 για έναν μήνα δανεικός από τη Νιού Γιορκ Ρεντ Μπουλς και ύστερα «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αφήνοντας προφανώς ένα μεγάλο κενό στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Δεν θα μπορούσε όμως να αποχωρήσει τελείως από τα γήπεδα και από το 2018 ασχολείται με την προπονητική, έχοντας περάσει για ένα σύντομο διάστημα και από τον πάγκο της Μονακό.

Ο Ανρί απέδειξε πως δεν έχει σημασία από πού ξεκινάει κάποιος και με ποιον τρόπο.

Αυτό που μετράει στη ζωή, είναι το ταλέντο και η ψυχή που δίνεις στα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο και αγαπάς.

Χρόνια Πολλά «Τιτί»!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x