Γιώργος Ζαχαριάδης

Τιμωρήστε τον Μπερμπάτοφ, να δούμε τι θα καταλάβετε…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.grγια τον Μπερμπάτοφ που αν τιμωρηθεί δεν θα κερδίσει κανείς, τίποτε. Θα είναι προτιμότερο να τον κερδίσουν και να αποδώσει ως… Μπερμπάτοφ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ του Τούντορ συμφώνησε με τον Μπερμπάτοφ και τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά, αντιθέτως, υπάρχουν μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα, ήταν απόλυτα προβλέψιμο ότι θα προκύψουν αντιπαραθέσεις. Σε σημείο που ο Βούλγαρος θα αμφισβητούσε δημόσια τον προπονητή του ΠΑΟΚ, όπως έκανε στον αγώνα με την Γκαμπάλα.

Κι αυτό που έκανε ο Μπερμπάτοφ στην αλλαγή του, κουνώντας το κεφάλι με νόημα και στραβοκοιτάζοντας τον Τούντορ είναι μεγάλη κηλίδα. Ποιος θα την συμμαζέψει; Ποιος θα υποστηρίξει ότι δόθηκαν εξηγήσεις και όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά;

Κανείς δεν θα ξεχάσει τι συνέβη, κανείς δεν θα σβήσει από τη μνήμη του το γεγονός ότι ο Βούλγαρος έφυγε από το γήπεδο πριν τελειώσει το παιχνίδι. Κι αυτό, για να εξηγούμαστε, αποτελεί αγένεια και για τους συμπαίκτες του, που συνέχισαν να αγωνίζονται.

Κανένα πρόστιμο, καμία νουθεσία δεν ισορροπεί μια κατάσταση που δείχνει πόσο έχει χάσει τον έλεγχο ο προπονητής της ομάδας και το αστέρι της δεν τον σέβεται. Αντιθέτως, τον απαξιώνει με τη συμπεριφορά του.

Ο επαγγελματίας Μπερμπάτοφ, ο ποδοσφαιριστής που υποτίθεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους ξένους που έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα έπρεπε να είναι πιο διακριτικός, όσο διακριτικός ήταν μέχρι τον αγώνα με την Γκαμπάλα, στην Τούμπα.

Πολλοί τα έχουν με τον Τούντορ. Το μοναδικό του λάθος ήταν ότι σε ένα παιχνίδι άνευ ουσίας, μεσούσης της εβδομάδας, ήθελε να πάρει αποτέλεσμα και ξόδεψε πολλές δυνάμεις βασικών, ενώ εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκαθαρίσει ότι στρέφει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα.

Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσει τους λιγότερο συμμετέχοντες σε ευρωπαϊκούς αγώνες και να τους δοκιμάσει ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Δεν είχε να χάσει τίποτε.

Θα προτιμούσα να υπάρχει όσο το δυνατόν ομαλότερη επαναφορά του Μπερμπάτοφ στην ομάδα και να γεφυρωθεί όποιο χάσμα δημιουργήθηκε με την αποχώρησή του από την Τούμπα, παρά να του επιβληθεί πρόστιμο και οποιαδήποτε κοινότυπη τιμωρία. Λες και θα αναμορφωθεί και θα πάψει να είναι ο Μπερμπάτοφ.

Προφανώς δεν υπάρχει λογική συμμόρφωσης με πρόστιμα και τιμωρίες σε περιπτώσεις σαν του Μπερμπάτοφ.

Αν κάποιος ρωτήσει, «μα καλά, αν δεν τον τιμωρήσουν τελικά, τότε δεν θα πάρουν αέρα και οι υπόλοιποι». Δεν είναι έτσι. Δεν είναι όλοι Μπερμπάτοφ. Κάθε παίκτης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Κι αυτή η ανοησία ότι όλοι είναι ίσοι στα μάτια του προπονητή, είναι για δημόσια κατανάλωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x