Επικαιρότητα

Την ενσωμάτωση της διαστημικής τεχνολογίας στο Δημόσιο θέλει ο Ν.Παππάς

Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης αναφέρθηκε στην αποσπασματικότητα της αξιοποίησης των υπηρεσιών του Αστεροσκοπείου από τη δημόσια διοίκηση.

Η Ελλάδα παύει να είναι ουραγός συμμετέχει στον διάλογο για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων στον χώρο του Διαστήματος, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε ημερίδα που διοργάνωσε το Αστεροσκοπείο Αθηνώ, με τίτλο «Περιβάλλον, διάστημα, φυσικές καταστροφές - Καινοτόμες υπηρεσίες εντοπισμού, παρακολούθησης, καταγραφής, πρόγνωσης και εκτίμησης κινδύνου»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Παππάς υπογράμμισε τη σημασία της ενσωμάτωσης της διαστημικής τεχνολογίας στο Δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Πρέπει να κοιτάμε προς το μέλλον και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της χώρας», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, διαβεβαιώνοντας πως «οι άνθρωποι και η τεχνογνωσία υπάρχουν».

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη γεωργία ακριβείας στην περιοχή της Βέροιας, όπου αξιοποιείται το ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος», χάρη στο οποίο για 200.000 στρέμματα καλλιεργειών οι αγρότες λαμβάνουν εξειδικευμένες συμβουλές μέσω δορυφόρων, έχοντας καταφέρει να εξοικονομούν 30%-40% όσον αφορά το κόστος τους ανάλογα με την καλλιέργεια.

Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης αναφέρθηκε στην αποσπασματικότητα της αξιοποίησης των υπηρεσιών του Αστεροσκοπείου από τη δημόσια διοίκηση.

Τέλος, ανακοίνωσε την ίδρυση παρατηρητηρίου κλιματικής αλλαγής και κέντρου γεωεπιστημών στα Αντικύθηρα, ένα νησί με 20 μόνιμους κατοίκους, με στόχο την αδιάλειπτη παρακολούθηση των κλιματικών αλλαγών στην περιοχή της Μεσογείου, προκειμένου να συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας σε σχέση με τη συμφωνία των Παρισίων, και να τονώσει σημαντικά τόσο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, αλλά και του ίδιου του νησιού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x