Επικαιρότητα

Την Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον Αλέξη Μάρδα

Στο κοιμητήριο Παπάγου

Η είδηση του θανάτου του Αλέξη Μάρδα, σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αν και τα τελευταία χρόνια είχε τραβηχτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Αλέξης Μάρδας «έσβησε» μόνος του μέσα σε ένα διαμέρισμα του Κολωνακίου και πιθανόν ο θάνατός του να μην γινόταν γνωστός το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, αν δεν τον αναζητούσε ο θυρωρός της πολυκατοικίας, που είχε μέρες να τον δει.

Δείγμα και αυτό της μοναξιάς που περιτριγύριζε στα τελευταία χρόνια της ζωής του, αυτή την μυθική φιγούρα για την οποία γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά.

Η κηδεία του Αλέξη Μάρδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 17/1/2017 στις 11.00 π.μ στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Ο γεννημένος τον Μάιο του 1942, Αλέξης Μάρδας ήταν περισσότερο γνωστός ως Magic Alex, ψευδώνυμο που του δόθηκε από τους Beatles, όταν συνεργάστηκε μαζί τους από το 1965 έως το 1969.

Μετακόμισε στην Αγγλία το 1965, εκθέτοντας τα έργα του υπό τον τίτλο Kinetic Light Sculptures στην γκαλερί Indica. Ο Τζον Λένον εντυπωσιάστηκε από το Nothing Box, ένα μικρό πλαστικό κουτί με φώτα που αναβόσβηναν, κάτι που του άνοιξε τον δρόμο για να αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων στούντιο της Apple, της δισκογραφικής εταιρίας που ίδρυσε το θρυλικό συγκρότημα το 1968.

Ο Αλέξης Μάρδας ακολούθησε τους Beatles και στο περιβόητο ταξίδι τους στην Ινδία ενώ όταν τα μέλη του συγκροτήματος, με προεξάρχοντα τον Λένον, εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, ο Μάρδας είχε υποσχεθεί να τους βοηθήσει να βρουν το κατάλληλο. Τελικά, όπως είναι γνωστό, η προσπάθεια αυτή δεν ευδοκίμησε.

Όταν το 1969 η συνεργασία του με το συγκρότημα σταματάει ο Μάρδας αναζητάει άλλες επαγγελματικές διεξόδους, όπως την σύσταση μιας εταιρίας που ειδικεύεται στα θωρακισμένα αυτοκίνητα.

Ερωτεύεται και χωρίζει διάφορες καλλονές, γίνεται το alter ego της Τζόαν Κόλινς και αργότερα της Τζέιν Σέιμουρ, ενώ θα πει ναι ξανά στον γάμο, όταν ερωτεύεται την Τάνια Τρύπη.

Ο γάμος τους δεν θα στεριώσει αλλά θα αφήσει πίσω μια κόρη την 23χρονη σήμερα Μαρίνα Μάρδα, ενώ όσοι θυμούνται εκείνη την ημέρα στην Ύδρα, έχουν να λένε ακόμη για την ξυπόλυτη νύφη!

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x