sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το Champions League στο πιάτο σας…

Ποιος πέτυχε τα περισσότερα γκολ; Ποιος έκανε τα περισσότερα σουτ;Ποιος τα περισσότερα χιλιόμετρα και τις περισσότερες πάσες;Ποιες ομάδες ξεχώρισαν στις επί μέρους κατηγορίες.Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και η διοργάνωση ανανέωσε το ραντεβού της με τους φιλάθλους για το Φεβρουάριο. Ποιοι όμως ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, ομάδες και παίκτες, σε αυτά τα πρώτα έξι ματς; Οι απαντήσεις με τη γλώσσα των αριθμών ακολουθούν.

Όσοι κατηγορούν τον Μουρίνιο για αντι-ποδόσφαιρο, ας το ξανασκεφτούν. Η δική του Τσέλσι ήταν η πιο παραγωγική ομάδα στη φάση των ομίλων με 17 γκολ. Ο Ολυμπιακός μοιράζεται την ενδέκατη θέση με την Παρί Σεν Ζερμέν με 10 τέρματα.

inner

Να και η κατανομή των γκολ… Δείτε ποια μπήκαν με πέναλτι, κεφαλιές, αριστερό ή δεξί πόδι, με σουτ εκτός ή εντός περιοχής.

inner

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχούν σε επιθετικές προσπάθειες, έχοντας 123 και 121 αντίστοιχα. Δείτε το μέσο όρο ανά αγώνα, τα σουτ εντός και εκτός εστίας, αυτά που αποκρούστηκαν, αλλά και τα δοκάρια.

inner

Στις πάσες δεν είναι πρώτη η Μπαρτσελόνα κι αυτό είναι είδηση. Είναι τρίτη, πίσω από Ρεάλ και Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός είναι μόλις 25ος. Δείτε τις πάσες που επιχείρησε κάθε ομάδα, πόσες ήταν επιτυχείς, το αντίστοιχο ποσοστό, αλλά και το μέσο όρο κατοχής.

inner

Πιο σκληρή ομάδα ήταν η Λεβερκούζεν. Δείτε τον πίνακα με τα φάουλ κατά, υπέρ, αλλά και τις κάρτες.

inner

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα ατομικά στατιστικά. Στα γκολ πρώτος σκόρερ ήταν ο Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ. Δείτε πώς σκόραρε καθένα από τα πρώτα «όπλα» των ομίλων στον πίνακα που ακολουθεί.

inner

Τις περισσότερες προσπάθειες να σκοράρει είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο (18) με τον Λιονέλ Μέσι να ακολουθεί (12). Δείτε τα σουτ τους εντός και εκτός εστίας, αλλά κι αυτά που αποκρούστηκαν ή κατέληξαν στο δοκάρι.

inner

Στις πάσες υπήρξε έκπληξη. Όχι απλώς δεν βρέθηκε παίκτης της Μπαρτσελόνα στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, αλλά πρώτος ήταν ένας αμυντικός, ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Δείτε τους κορυφαίους σε πάσες, πετυχημένες πάσες, ποσοστό επιτυχίας, αλλά και σέντρες.

inner

Όσο για τις ασίστ; Η κορυφή ισπανοκρατείται, αφού τη μοιράζονται έχοντας από τέσσερις ο Σεσκ Φάμπρεγας της Τσέλσι και ο Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης.

inner

Πιο… τρεχαλατζής παίκτης των ομίλων ήταν ο Μιχαήλ Γκόρντεϊτσουκ της ΜΠΑΤΕ που διήνυσε στους ομίλους περίπου 74.500 μέτρα.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x