Κολύμβηση

Το Swim Around Spetses επέστρεψε δυναμικά

Τα μεγαλύτερα ονόματα της κολύμβησης συμμετείχαν στον φιλανθρωπικό αγώνα, επιτυγχάνοντας έναν πολύ σημαντικό σκοπό για τέσσερις νέους αθλητές.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση του φιλανθρωπικού κολυμβητικού αγώνα, Swim Around Spetses διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και πολλά χαμόγελα. Ο αγώνας πραγματοποιείται για την ενίσχυση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους», η οποία άνοιξε επισήμως το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Αρμάτας 2018».

inner

Δώδεκα επίλεκτες ομάδες κολύμπησαν τον γύρο του νησιού, μία απόσταση 20 χλμ. και ολοκλήρωσαν το απαιτητικό εγχείρημα στην παραλία της Πλατείας Ποσειδωνίου.
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Σημαντήρας, ο οποίος ολοκλήρωσε μόνος του το σύνολο της διαδρομής και τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 4:50:00.

Ιδιαίτερα τιμητική για τη διοργάνωση ήταν η συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της κολύμβησης, μεταξύ των οποίων οι Στέφανος Δημητριάδης, Δημήτρης Κουλούρης και Ρωμανός Αλυφαντής, όλοι τους με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

inner

Επιπλέον, σε μία συμβολική κίνηση, στον αγώνα συμμετείχε και ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος μαζί με τον προπονητή κολύμβησης Χρήστο Μποφίλιο και την Πρόεδρο και ιδρύτρια του Spetses mini Marathon, Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη.

Πρώτη ανδρική ομάδα κατετάγη αυτή των Στέφανου Δημητριάδη, Νίκου Κυριαζόπουλου και Ανδρέα Ζουμπουλάκη, πρώτη γυναικεία ήταν η ομάδα των Στέλλα Αλεξανδρίδου, Νίκης Σκλαβούνου και Κατερίνας Θωμαδάκη, ενώ πρώτη μεικτή τερμάτισε αυτή των Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Αρμάνδου Λινάρδου και Λυδίας Παπανδρέου.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ιδρύτρια του Spetses mini Marathon Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη δήλωσε: «Προσωπικά, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα να συμμετέχω αθλητικά στη διοργάνωση. Ευχαριστώ θερμά τους κορυφαίους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τα μέλη του Charity4U, τον Δήμο Σπετσών και τους υπόλοιπους φορείς που συνέβαλαν. Συγχαρητήρια σε όλους και ραντεβού για τον αγώνα-θεσμό των Σπετσών, το Spetses mini Marathon, 5-7 Οκτωβρίου!».

inner

Να σημειωθεί ότι το «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους» είναι η μόνη ΑΜΚΕ που ασχολείται αποκλειστικά και ενεργά με τον αθλητισμό, σε μία προσπάθεια να στηρίξει νέους πρωταθλητές να κυνηγήσουν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Αυτή τη στιγμή στηρίζει τέσσερις νέους αθλητές, τον Νίκο Παπαγγελή (18 ετών), παρα-ποδηλάτη, την Κατερίνα Διβάρη (17 ετών), παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στην ιστιοπλοΐα – κατηγορία RSX, τον Μάριο Γράψα (21 ετών), αθλητή του τραμπολίνο και τον Απόστολο Χρήστου (21 ετών), κολυμβητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x