Πόλο

Το «άλμπουμ» και οι δηλώσεις των κορυφαίων του πόλο (pics)

Δείτε κλικ από τη βράβευση των Γιάννη Φουντούλη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μανώλη Ζερδεβά, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Δημήτρη Μάζη και Χάρη Παυλίδη, που αναδείχτηκαν κορυφαίοι του ελληνικού πόλο την περσινή σεζόν

Στους παίκτες που αναδείχτηκαν κορυφαίοι της περσινής σεζόν της Α1 πόλο Ανδρών και Γυναικών αφιερώθηκε μέρος της εκδήλωσης για την κλήρωση των ερχόμενων πρωταθλημάτων.

inner

Ο Γιάννης Φουντούλης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2016-17, ενώ παράλληλα ήταν και ο πρώτος σκόρερ.
«Είναι πολύ ευχάριστο να κερδίζω ατομικά βραβεία, όμως το άθλημά μας είναι ομαδικό και εγώ θα αντάλλαζα οποιαδήποτε ατομική διάκριση με ομαδικές επιτυχίες, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική ομάδα. Φέτος φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Αυτό όμως μας δίνει αισιοδοξία για την νέα σεζόν. Το ερχόμενο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, στο οποίο θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, στόχος μας είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ, αφού μας έχει πεισμώσει ο περσινός χαμένoς τελικός. Όμως σε μια τέτοια διοργάνωση οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα».

inner

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν κι αυτή η πρώτη σκόρερ της περσινής σεζόν, ενώ ψηφίστηκε και ως η MVP.

«Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το έπαθλο για την πρώτη σκορερ είναι κάτι που έρχεται μέσα από αριθμούς, αλλά το βραβείο για την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς είναι κάτι υποκειμενικό, αφού τόσο στον Ολυμπιακό όσο και σε άλλες ομάδες, υπάρχουν πολύ καλές παίκτριες. Πιστεύω όμως πως μία ατομική διάκριση, δεν έρχεται αν οι συμπαίκτριές σου δεν σε βοηθήσουν σε αυτό. Κι εμένα οι συμπαίκτριές μου με βοήθησαν πάρα πολύ, όπως και ο προπονητής μου ο Χάρης ο Παυλίδης και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Όταν αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, οι στόχοι είναι μεγάλοι. Αρχικά θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε όμως να ξαναγυρίσουμε και στην κορυφή της Ευρώπης».

inner

Για τον Μανώλη Ζερδεβα ήταν μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, με διακρίσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

«Ήταν μία ονειρική χρονιά για μένα, αφού ήρθαν πολλές διακρίσεις μαζεμένες. Όχι μόνο η συμμετοχή μου στην ανδρική ομάδα της Βουλιαγμένης και η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και η κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εδώ. Θα δώσω το 100% του εαυτού μου, τόσο στον σύλλογό μου όσο και στην Εθνική, για να αποδίδω όσο το δυνατόν καλύτερα. Για την Βουλιαγμένη αποτελεί και φέτος στόχο μας η κατάκτησή του κυπέλλου και ο πιο ανταγωνιστικός μας ρόλος απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, ενώ με την Εθνική ομάδα να επανέλθουμε και πάλι στα μετάλλια στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα».

inner

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, κρατώντας το βραβείο της καλύτερης τερματοφύλακα της περσινής σεζόν, υποστήριξε:

«Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν. Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για το καλό της ομάδας μου. Φετινοί μας στόχοι με τον σύλλογό μου, είναι αρχικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά η Ευρωπαϊκή μας πορεία. Με την Εθνική ομάδα έχουμε μπροστά μας το Europa Cup, και φυσικά το Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης».

inner

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μάζης, που παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή στην Α1 ανδρών, υποστήριξε:

«Είναι πολύ όμορφο να κερδίζω αυτό το βραβείο, όμως τα πανηγύρια για την ομάδα μου τελείωσαν πέρσι. Όλες οι διακρίσεις που ήρθαν, οφείλονται κυρίως στους παίκτες μου. Φέτος έχουμε μία νέα σεζόν μπροστά μας. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει ξεκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, μέσω των προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λίγκ. Έχουμε κρατήσει το περσινό κορμό και έχουμε διατηρήσει μία πολύ νεανική ομάδα με Μ.Ο. ηλικίας τα 21-22 έτη και θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη πετυχημένη σεζόν».

inner

Ο Χάρης Παυλίδης, ήταν ο κορυφαίος προπονητής στην Α1 γυναικών, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της ψηφοφορίας.

«Ευχαριστώ πολύ γι αυτή την διάκριση, όμως πιστεύω πως καλύτερος προπονητής δεν είναι απαραίτητα αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι αυτός που διαχειρίζεται σωστό το υλικό που έχει και κατάκτά το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως η Αλεξία Καμμένου έκανε μία εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν, αλλά και ο Δημήτρης Μπιτσάκος με την ΝΕΠ. Αρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και η είσοδός μας στο final 4 της Ευρωλίγκας. Δεν είναι εύκολο, αφού υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί αρκετά. Είμαστε αρκετά δυνατή ομάδα και πιστεύω πως θα έχουμε μια καλή πορεία φέτος».

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x