Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το δεδομένο, το θετικό και το ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό

Αυτός που ομορφαίνει τον Παναθηναϊκό και αυτός που «υποσχέθηκε» ότι έρχεται…Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Την ουσία με το θέαμα συνδύασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΣ, σε ένα ματς που είχε δύο εικόνες. Την άγευστη και ανούσια του πρώτου ημιώρου και το χορταστικό 60λεπτο με τα τέσσερα γκολ και καλό ποδόσφαιρο. Θα πει κανείς ότι όλα άλλαξαν από το 23΄ που οι Ηπειρώτες έμειναν με δέκα παίκτες, η ουσία είναι όμως ότι οι πράσινοι μεταμορφώθηκαν και έγιναν επικίνδυνοι από το 34΄ με την είσοδο του Βιγιαφάνιες.

Πέρα από την ουσία, δηλαδή την επιστροφή στις νίκες, το μηδέν παθητικό σε δύο παιχνίδια και το 2Χ2 στο πρωτάθλημα, λίγα πράγματα κρατάει κανείς από ένα παιχνίδι που έχουν ανατραπεί οι ισορροπίες και παίζεις με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά.

Μοιάζει δεδομένο ότι ο Λούκα Βιγιαφάνιες είναι ότι πιο ποιοτικό έχει ο Παναθηναϊκός στη δημιουργία. Ο Αργεντινός αλλάζει ολόκληρη την ομάδα με την παρουσία του και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ειδικά σε καταστάσεις όπου τριφύλλι επιτίθεται και θέλει να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες, η χρησιμοποίηση του Λούκα είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση στο ρόστερ της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης αγωνίζεται ως τώρα μόνο ως αλλαγή στα φετινά παιχνίδια, την ώρα που μοιάζει ξεκάθαρο ότι μαζί του παίρνει φόρα ο Μάρκους Μπεργκ…

Από εκεί και έπειτα υπάρχει και το ερωτηματικό. Ο Αντρέα Στραματσόνι θα πρέπει σίγουρα να επανεξετάσει το σχήμα της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Η διάταξη με τα τρία στόπερ είναι καλή για παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας αλλά δεν προσφέρει κάτι στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου οι περισσότεροι αντίπαλοι θα παίζουν με έναν επιθετικό… Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ κρίθηκε όταν άλλαξε το σύστημα του ο Παναθηναϊκός και όχι τόσο στην αποβολή, όπου οι πράσινοι ήταν και παρέμειναν ακίνδυνοι μέχρι να μπει ο Βιγιαφάνιες.

Το θετικό της ημέρας έχει όνομα.. Οσμάν Κουλιμπαλί. Ο 27χρονος μπακ ήταν από τους καλύτερους του τριφυλλιού και έστειλε ηχηρό μήνυμα για τη συνέχεια. Ανεξάντλητες δυνάμεις, φυσικά προσόντα, ποδοσφαιρικό θράσος και ουσία. Από δική του σέντρα άνοιξαν το σκορ οι πράσινοι, ενώ έβγαινε σχεδόν πάντα νικητής στις μονομαχίες ένας, εναντίον ενός. Με λίγα λόγια ο Κουλιμπαλί είναι αυτός που…έρχεται στη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης και είπαμε ότι η ουσία για τον Παναθηναϊκό είναι να νικάει και να διορθώνει τα λάθη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x