Stoiximan Super League

Το διπλό «πρέπει» του Παναθηναϊκού

Ετοιμάζεται (και επιβάλλεται) να φορέσει το καλό κοστούμι ο Παναθηναϊκός. Όχι μόνο για να περάσει την Σταντάρ Λιέγης και να εξασφαλίσει την Ευρώπη, αλλά και για να μαζέψει βαθμούς που του λείπουν!

Η πρώτη «μάχη» με τη Σταντάρ Λιέγης πλησιάζει. Φτάνει.

Το πρωί της Τρίτης ο Παναθηναϊκός «πετάει» για Βέλγιο και την Τετάρτη καλείται να θυμηθεί τι σημαίνει… Panathinaikos, να φορέσει το καλό κι ένδοξο ευρωπαϊκό κοστούμι του παρελθόντος και να κάνει τη δουλειά του.

Σύμφωνοι θέλει προσοχή, σύμφωνοι οι Βέλγοι έχουν καλή ομάδα, αλλά επ’ ουδενί το τριφύλλι δεν έχει (και δεν πρέπει) να φοβάται τίποτα. Έχει νικήσει άλλους κι άλλους παλιά. Έχει κάνει πορείες και πορείες…

Η πρόκριση είναι... must για να εξασφαλιστεί αρχικά η ευρωπαϊκή παρουσία τη νέα χρονιά. Και από 'κει και πέρα να φανεί το αν αυτή θα γίνει μέσα απ' τους ομίλους του Champions League ή του Europa League.

Βέβαια, οι παίκτες του Αναστασίου καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σταντάρ και για ακόμα ένα λόγο. Οι κακές (έως και πολύ κακές) προηγούμενες τέσσερις χρονιές (με αποκορύφωμα την περσινή που δεν έπαιξαν καν Ευρώπη) έχουν ρίξει τους πράσινους πάρα πολύ στη γενική βαθμολογία της UEFA.

Είναι ενδεικτικό πως η περσινή κατάταξη είχε τον Παναθηναϊκό στην 76η θέση με 30.220 βαθμούς, ενώ φέτος ξεκινά ως… 89ος (18.360 πόντους).

Είναι η χειρότερη βαθμολογία που είχε ποτέ ο ελληνικός σύλλογος. Δεν… βρίσκεται μακριά το 2010, όταν το τριφύλλι ήταν 29ο (56.979) ή το 2011 που ήταν 32ο. Και μόνο το πόσο έχει ανοίξει η διαφορά, αντιλαμβάνεται κανείς και το πόσο αναγκαίο είναι για τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει ξανά στην ελίτ. Εκεί όπου βρισκόταν για δεκαετίες, εκεί όπου του «βγήκε» το προσωνύμιο «πρέσβης της Ελλάδας».

Γιατί αν και φέτος την πατήσει, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια από ομάδες… στυλ Οντένσε, Κοπεγχάγη, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μάριμπορ, τότε η βαθμολογική κατρακύλα θα συνεχιστεί. Και δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω… Γι’ αυτό και ο… Panathinaikos οφείλει αυτή την φορά να παίξει, όπως ξέρει και όπως «έχτισε» αυτό το όνομα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x