Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το φυσιολογικό για Παναθηναϊκό και Πασκουάλ

Ο Πασκουάλ, ο Ομπράντοβιτς και οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει πιστός στο πλάνο του.

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στη ζωή και κατ΄ επέκταση στον αθλητισμό οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και γράφουν την ιστορία. Αν ο Ρίβερς ευστοχούσε στο ελεύθερο τρίποντο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Παναθηναϊκός θα νικούσε την Φενερ και θα έμενε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Για να το πάμε και πιο πίσω, αν συνέβαινε το φυσιολογικό και η Μπασκόνια νικούσε την Ζαλγκίρις τη τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας, πιθανότατα οι πράσινοι θα ετοιμαζόταν να ταξιδέψουν στην Ισπανία για να τελειώσουν την ιστορία … Όμως το τριφύλλι έχασε όλες τις λεπτομέρειες στη τελική ευθεία και μαζί, τον δρόμο της επιστροφής στο Φάιναλ Φορ.

Με τη ψυχρή ματιά της επόμενης μέρας οφείλουμε όμως να παραδεχθούμε, ότι το προβάδισμα των Τούρκων στη σειρά δεν είναι κόντρα στη λογική. Η Φενέρμπαχτσε έχοντας ως μαέστρο τον Ομπράντοβιτς εμφάνισε στο ΟΑΚΑ ένα πρόσωπο τελείως διαφορετικό σε σχέση με την κανονική περίοδο. Φυσικά προς το καλύτερο. Η συγκέντρωση των Τούρκων άγγιξε το 100%, όπως και η εκτέλεση του αγωνιστικού πλάνου. Φυσικά ο εκστασιασμένος Μπογκντάνοβιτς διευκόλυνε τα πλάνα του Ζότς, τόσο με το δικό του σκοράρισμά, όσο και με το τάισμα των ψηλών, κυρίως του Ούντο.

Το σύνολο του Ομπράντοβιτς έπαιξε πιο ορθολογικό μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό και ήταν πιο ομάδα σε όλους τους τομείς. Έχει όμως και αυτό τη λογική εξήγηση, από τη στιγμή που ο Σέρβος δεν χρησιμοποίησε κανέναν καινούργιο παίκτη και στηρίχτηκε σε αυτούς που τον έφτασαν πέρσι ως τον τελικό. Αποτέλεσμα, οι αυτοματισμοί και η κυκλοφορία μπάλας που θύμιζαν κάτι από παλιό…Παναθηναϊκό.

Από την άλλη οι πράσινοι μόχθησαν και πάλεψαν στο παρκέ, αλλά έδειξαν ότι θέλουν ακόμη δουλειά για να διαχειριστούν το «πρέπει» τόσο κρίσιμων αγώνων. Ο Τσάβι Πασκουάλ από τη μεριά του εμφανίστηκε πιο διαβασμένος στο δεύτερο ματς, αλλά μην ζητάμε από τον Ισπανό να πετύχει σε πέντε μήνες ότι χρειάστηκαν χρόνια ο Λάσο στην Ρεάλ, ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ και ακόμη κι ο Ομπράντοβιτς, που τρία χρόνια προσπαθεί να φέρει στην κορυφή την Φενέρ και δεν το έχει καταφέρει. Ο προπονητής του τριφυλλιού πρέπει να κριθεί στο τέλος της επόμενης σεζόν, αφού πρώτα κάνει τις δικές του επιλογές στο ρόστερ της ομάδας.

Όσον αφορά τώρα τη συνέχεια της σειράς, ας μην κρυβόμαστε ο Παναθηναϊκός έχει αποκλειστεί. Μπορεί τη Τρίτη οι πράσινοι να εμφανιστούν απαλλαγμένοι από το άγχος στην Πόλη να προσεγγίσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, να μπουν τα σουτ και να μειώσουν σε 2-1. Όμως αν συμβεί αυτό, τα διαιτητικά δείγματα γραφής ως τώρα(ειδικά του δεύτερου αγώνα), δείχνουν ότι αν χρειαστεί, η Φενέρμπαχτσε θα πάρει τα σφυρίγματα στα κρίσιμα, ώστε να μην ξαναγυρίσει στην Αθήνα…

Κάποτε λέγαμε χαριτολογώντας ότι οι διοργανωτές στους τελικούς έβαζαν… μόνο πράσινα χαρτάκια να εκτοξευθούν κατά τη διάρκεια της φιέστας, καθώς «ήξεραν» ότι στο τέλος νικάει ο Παναθηναϊκός. Όπως είναι φυσικό η ζωή κάνει κύκλους, αλλά η ομάδα μπάσκετ του τριφυλλιού με σταθερότητα και υπομονή στο πλάνο της, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στην κορυφή, γιατί απλά δεν της λείπει τίποτα. Έχει δυνατή διοίκηση, οπαδούς που δεν ξενερώνουν στα δύσκολα, φιλάθλους που βλέπουν μπάσκετ και μια έδρα που όμοια της δεν υπάρχει… Συνεπώς είναι θέμα χρόνου τα καλύτερα να ξαναέρθουν, με πρώτο και εφικτό στόχο το φετινό νταμπλ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x