Γενικά

Το «γκολ του αιώνα» όπως δεν το ‘χετε ξαναδεί!

Χαρακτηρίστηκε ως «το γκολ του αιώνα»! 28 χρόνια μετά το απίστευτο σλάλομ του Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, ένα νέο βίντεο με λήψη πίσω απ' το τέρμα, μας υπενθυμίζει τη μοναδικότητα του Ντιεγκίτο…

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι δύο έννοιες σχεδόν ταυτόσημες.

Βλέπεις, είναι ελάχιστες οι φορές -σε τόσο υψηλό επίπεδο- που ένας και μόνος ποδοσφαιριστής είχε τόσο μεγάλη επιρροή και συμμετοχή, όχι μόνο στην κατάκτηση ενός τίτλου, αλλά και στον τρόπο που προσεγγίζουμε το ίδιο το άθλημα.

Από τις μοναδικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις που έδωσε εκείνο το καλοκαίρι ο κατά πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών, αναμφισβήτητα αυτή που θα κέρδιζε εύκολα το… Όσκαρ ήταν εκείνη κόντρα στην Αγγλία.

Ο Ντιεγκίτο σημείωσε δύο γκολ. Ένα χρησιμοποιώντας το περίφημο «χέρι του Θεού» κι ένα δεύτερο που ήταν ό,τι πιο κοντινό στο θείο θα μπορούσε να κάνει ένας κοινός θνητός.

Εκείνο το τέρμα, που χαρακτηρίστηκε ως το «γκολ του αιώνα», όλοι το ζήσαμε ή το μάθαμε κάπως έτσι:



Είκοσι οχτώ χρόνια μετά, έρχεται μια νέα λήψη από κάμερα πίσω από την εστία του Πίτερ Σίλτον -που όπως και έξι συμπαίκτες του πριν από αυτόν, στάθηκε αδύνατο να σταματήσει τον Αργεντινό- για να αναδείξει μία ακόμη πτυχή της ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας που ακούει στο όνομα Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Απολαύστε υπεύθυνα…



Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x