Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το «γούρι» και το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού…

Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός «φλερτάρει» με το F-4 της Κωνσταντινούπολης και οι ομάδες που δεν γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού…

Στην κατάλληλη στιγμή ήρθε το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, απέναντι σε μια ομάδα που είχε ακριβώς τον ίδιο στόχο με το τριφύλλι, με τη διαφορά ότι η Μπασκόνια είχε το αβαντάζ να παίζει αυτόν τον «τελικό» στο σπίτι της…

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η εμφάνιση και η μεγάλη νίκη των πράσινων είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός διάβασε τέλεια τον αντίπαλο και οι παίκτες εκτέλεσαν το σχέδιο του. Κάπως έτσι το τριφύλλι χτύπησε τους Βάσκους εκεί που πονούσαν και η επίθεση «φωτιά» των προηγούμενων αγώνων πήγε περίπατο, μένοντας στους 63 πόντους.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι στην επόμενη μέρα αυτής της τεράστιας –από όλες τις πλευρές- νίκης η αντιμετώπιση είναι η γνωστή. Καλώς η κακώς με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό εξαντλείται η αυστηρότητα… Όταν κάνει 13-1 στο γήπεδο του, όλοι ασχολούνται με την αναποτελεσματικότητα εκτός έδρας, όταν παίρνει σπουδαίο διπλό ψάχνουμε γιατί έγιναν λάθη στα τελευταία λεπτά.

Θα πει κανείς ότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι τόσο μεγάλο μέγεθος, όπου οι απαιτήσεις είναι πάντα μεγάλες κάτι που είναι σεβαστό. Από την άλλη όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε μια σειρά από δεδομένα. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές της κορυφής(ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε) που έχουν τον ίδιο «κορμό», οι πράσινοι έχουν χτίσει μια ομάδα το περασμένο καλοκαίρι με έξι νέους παίκτες πρώτης γραμμής(Ρίβερς, Τζέιμς, Σίνγκλετον, Μπουρούσης, Νίκολς, Γκάμπριελ).

Για να καταλάβουμε το μέγεθος των αλλαγών, συνυπολογίζουμε ότι από το περσινό ρόστερ πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας έχουν τέσσερις παίκτες(Καλάθης, Παππάς, Γκιστ, Φελντέιν) και υπόλοιποι έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Επίσης ο Πασκουάλ είναι από τον Νοέμβριο στον Παναθηναϊκό και δεν έχει επιλέξει ο ίδιος το ρόστερ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Λες και οι ομάδες γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού… Ας είναι κι έτσι όμως, αν αυτή η αυστηρότητα όσον αφορά την κριτική, μετατρέπεται σε γούρι για τον Παναθηναϊκό…

Στο ουσιαστικό κομμάτι τώρα, όσο περνάει ο καιρός ο Παναθηναϊκός θα γίνεται καλύτερος. Οι πράσινοι με τον Γκιστ να έχει επιστρέψει δυναμικά στο ροτέϊσον, έχουν ως μοναδικό ζητούμενο να είναι υγιείς. Το φετινό ρόστερ μοιάζει με… Λερναία Ύδρα. Είναι γεμάτο αδιαμφισβήτητο ταλέντο και ποιότητα, ενώ ο προπονητής από το πάνω ράφι. Έτσι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Το τριφύλλι καλείται να κλείσει ιδανικά το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας και να πάρει αυτό που δείχνει ότι αξίζει στην παρούσα φάση, δηλαδή το πλεονέκτημα της έδρας. Αν αυτό συμβεί, συνυπολογίζοντας τη συνέπεια που δείχνει ο Παναθηναϊκός στο «κάστρο» του ΟΑΚΑ, η επιστροφή στο F-4 στην ίδια… Πόλη μοιάζει εφικτός στόχος.

Υ.Γ. Σε τουρνουά ενός Σαββατοκύριακου όπως είναι το F-4, ο Παναθηναϊκός θα είναι ο πιο απρόβλεπτος από τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν πάνω κάτω τις ίδιες ομάδες με πέρσι. Το ταβάνι του τριφυλλιού όμως ακόμη δεν το έχουμε δει. Αλλά είπαμε πρώτα η ΤΣΣΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x