Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσαν αντάρτες στην Υεμένη με στόχο την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας ήταν από το Ιράν και έφερε «ιρανικές σημάνσεις» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε δηλώσεις του από τη Μέση Ανατολή την Παρασκευή.

Ο αντιπτέραρχος Jeffrey L. Harrigian, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Κατάρ, πραγματοποίησε τις παραπάνω δηλώσεις σε μια συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπτέραρχος, σε αυτή τη φάση διερευνάται πώς οι αντάρτες κατάφεραν να μεταφέρουν κρυφά τον πύραυλο στην Υεμένη, από τη στιγμή που ο υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμός έχει τον έλεγχο του εναέριου χώρου, των λιμανιών και των συνόρων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επίθεση της 4ης Νοεμβρίου κατά του Ριάντ, το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές που εξετάζουν τα υπολείμματα του πυραύλου έχουν βρει στοιχεία που «αποδεικνύουν τον ρόλο του ιρανικού καθεστώτος στην κατασκευή του».

Χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, το υπουργείο επισήμανε ότι ανάλογα «αποδεικτικά στοιχεία» και μετά από παλαιότερη εκτόξευση, που είχε σημειωθεί στις 22 Ιουλίου.

Πηγή: protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ