Επικαιρότητα

Το Ιράν «δείχνει» η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία για τον πύραυλο κατά του Ριάντ

Ο αντιπτέραρχος Jeffrey L. Harrigian δήλωσε σήμερα από τη Μέση Ανατολή ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη έφερε «ιρανικές σημάνσεις».

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσαν αντάρτες στην Υεμένη με στόχο την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας ήταν από το Ιράν και έφερε «ιρανικές σημάνσεις» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε δηλώσεις του από τη Μέση Ανατολή την Παρασκευή.

Ο αντιπτέραρχος Jeffrey L. Harrigian, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Κατάρ, πραγματοποίησε τις παραπάνω δηλώσεις σε μια συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπτέραρχος, σε αυτή τη φάση διερευνάται πώς οι αντάρτες κατάφεραν να μεταφέρουν κρυφά τον πύραυλο στην Υεμένη, από τη στιγμή που ο υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμός έχει τον έλεγχο του εναέριου χώρου, των λιμανιών και των συνόρων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επίθεση της 4ης Νοεμβρίου κατά του Ριάντ, το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές που εξετάζουν τα υπολείμματα του πυραύλου έχουν βρει στοιχεία που «αποδεικνύουν τον ρόλο του ιρανικού καθεστώτος στην κατασκευή του».

Χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, το υπουργείο επισήμανε ότι ανάλογα «αποδεικτικά στοιχεία» και μετά από παλαιότερη εκτόξευση, που είχε σημειωθεί στις 22 Ιουλίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x