Επικαιρότητα

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τις γυναίκες της τζιχάντ να πάρουν τα όπλα

Πρόκειται για μια εξέλιξη που, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Independent, μπορεί να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις.

Κάλεσμα στις γυναίκες της τζιχάντ απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος, που για πρώτη φορά στην τρομακτική ιστορία του ζήτησε από το «ασθενές φύλο» να πάρει τα όπλα και να πολεμήσει.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Independent, μπορεί να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις. Μέσα από μια αραβική της εφημερίδα, η τρομοκρατική οργάνωση είπε στις γυναίκες ότι είναι «υποχρέωσή τους» να μπουν στο πεδίο της μάχης.

Το ISIS συνεχίζει να χάνει εδάφη που είχε στην κατοχή του στη Συρία και το Ιράκ, και πλέον φαίνεται ότι έχει βρεθεί σε αρκετά δυσμενή θέση.

«Σήμερα, λόγω του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, έχει γίνει πλέον απαραίτητο για τις μουσουλμάνες να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους -σε όλα τα μέτωπα- υποστηρίζοντας τους μουτζαχεντίν σε αυτή τη μάχη» γράφει το ανατριχιαστικό άρθρο, που συμπληρώνει: «Πρέπει επίσης να προετοιμαστούν να προστατεύσουν τη θρησκεία τους, θυσιάζοντας τους εαυτούς τους για τον Αλλάχ».

Στο παρελθόν, το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευε στις γυναίκες να βγουν στο πεδίο της μάχης. Τις προέτρεπε μόνο να παντρεύονται τους τζιχαντιστές, να μοιράζουν προπαγανδιστικό υλικό και να γεννούν παιδιά για να ενισχύονται οι τάξεις των μαχητών.

Ο Τσάρλι Γουίντερ, ανώτατος ερευνητής του Διεθνού (ICSR) δήλωσε ότι το μήνυμα αυτό δείχνει πως έρχεται κάποια αλλαγή. Υπογράμμισε επίσης ότι αυτές οι σαφείς οδηγίες ήταν «άνευ προηγουμένου».

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιπτώσεις - ενδεχομένως οι σημαντικότερες αφορούν την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και τις συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ» δήλωσε ο ειδικός, μιλώντας στον The Independent.

Οι γυναίκες που περνούν τα σύνορα από τη Συρία, το Ιράκ ή άλλες χώρες με παρουσία μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δεν ελέγχονται τόσο εξονυχιστικά όσο οι άντρες, καθώς παλαιότερα δεν θεωρούνταν ιδιαίτερη απειλή. Kαι αυτό θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στη Δύση, καθώς κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι γυναίκες της τζιχάντ να πραγματοποιήσουν μια επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, έχουν αρχίσει να διακινούνται πληροφορίες για γυναίκες-καμικάζι στη Μουσούλη του Ιράκ. Την ίδια ώρα, ειδικοί από τη Δύση θεωρούν ότι οι γυναίκες μπήκαν στο πεδίο της μάχης και στην συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Τον Ιούλιο, ένα άρθρο που έφερε την «υπογραφή» γυναίκας μέλους του Ισλαμικού Κράτους και εμφανίστηκε σε περιοδικό ανέφερε ότι έχει έρθει η ώρα «οι γυναίκες να σηκωθούν και να θυσιάσουν για αυτό τον πόλεμο. Οχι γιατί είναι λίγοι οι άντρες μαχητές αλλά λόγω της αγάπης τους για τη τζιχάντ».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x