Την υποψηφιότητα του αυτονομιστή καθαιρεθέντος προέδρου Κάρλες Πουτζδεμόν για την προεδρία της αυτόνομης ισπανικής κοινότητας πρότεινε ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου στη Βαρκελώνη, Ρότζερ Τόρεντ, υπογραμμίζοντας ότι η υποψηφιότητα αυτή είναι απολύτως νόμιμη.

Μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και την αναστολή του καθεστώτος αυτονομίας από την Μαδρίτη καθώς και την καθαίρεση της κυβέρνησής του, ο Κάρλες Πουτζδεμόν εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες για να αποφύγει τη δίωξη. Κατηγορείται από την ισπανική δικαιοσύνη για εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Σήμερα ταξίδεψε για την Κοπεγχάγη για να παρευρεθεί σε πανεπιστημιακή συζήτηση για την Καταλονία ενώ η ισπανική εισαγγελία ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

O Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι ο Πουτζδεμόν είναι προς το παρόν ελεύθερος να κινείται στην Ευρώπη, εκτός της Ισπανίας, προσθέτοντας πως η σύλληψή του είναι ζήτημα που πρέπει να αποφασίσουν οι δικαστές.

Πηγή: www.skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ