Επικαιρότητα

Το καταλανικό κοινοβούλιο πρότεινε τον Πουτζδεμόν για την προεδρία της Καταλονίας

Ο Πουτζδεμόν ταξίδεψε για την Κοπεγχάγη, ενώ η ισπανική εισαγγελία ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Την υποψηφιότητα του αυτονομιστή καθαιρεθέντος προέδρου Κάρλες Πουτζδεμόν για την προεδρία της αυτόνομης ισπανικής κοινότητας πρότεινε ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου στη Βαρκελώνη, Ρότζερ Τόρεντ, υπογραμμίζοντας ότι η υποψηφιότητα αυτή είναι απολύτως νόμιμη.

Μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και την αναστολή του καθεστώτος αυτονομίας από την Μαδρίτη καθώς και την καθαίρεση της κυβέρνησής του, ο Κάρλες Πουτζδεμόν εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες για να αποφύγει τη δίωξη. Κατηγορείται από την ισπανική δικαιοσύνη για εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Σήμερα ταξίδεψε για την Κοπεγχάγη για να παρευρεθεί σε πανεπιστημιακή συζήτηση για την Καταλονία ενώ η ισπανική εισαγγελία ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

O Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι ο Πουτζδεμόν είναι προς το παρόν ελεύθερος να κινείται στην Ευρώπη, εκτός της Ισπανίας, προσθέτοντας πως η σύλληψή του είναι ζήτημα που πρέπει να αποφασίσουν οι δικαστές.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x