Διακοπές

Το καταπράσινο νησί με τα σμαραγδένια νερά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί τον Επτανήσων. Είναι ένα νησί που μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά και ξανά και πάντα να ανακαλύπτετε κάτι καινούριο.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί τον Επτανήσων. Είναι ένα νησί που μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά και ξανά και πάντα να ανακαλύπτετε κάτι καινούριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως τα βαραθρώδη Μελλισάνη, Αγκαλάκι, ζερβάτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά. Αξίζει κατά την επίσκεψή σας να κάνετε βαρκάδα στα σπήλαια… θα μαγευτείτε από την εμπειρία.

inner

Επίσης, το νησί διαθέτει πανέμορφες παραλίες όπως η παραλία Μύρτος στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού που έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα (σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ).

Επισκεπτόμενοι την Κεφαλονιά και το Αργοστόλι (πρωτεύουσα του νησιού) μην παραλείψετε να δείτε την ιστορική γέφυρα του Αργοστολίου, γνωστή ως Γέφυρα Δεβοσέτου. Είναι η μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης.

inner

Η Λιμνοθάλασσα Κουτάβου είναι βορειοανατολικά της πόλης του Αργοστολίου. Αποτελεί υδροβιότοπο και πολλά είδη πουλιών βρίσκουν εκεί καταφύγιο. Είναι σχεδόν σίγουρο πως κατά την βόλτα σας στην καταπράσινη ακτή, θα συναρτήσετε κύκνους, αγριόπαπιες, γλάρους και άλλα μικρά και μεγάλα πουλιά. Στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλά αξιοθέατα, μουσεία, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, καθώς και πολλές επιλογές για νυχτοπερπατήματα.

inner

Από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς είναι το Ληξούρι. Εκεί θα βρείτε όμορφα καφέ, ταβέρνες και πολλά μπαράκια για να πιείτε το ποτό σας.

inner

Ελευθερία Πετρολιάγκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x