Κώστας Νικολακόπουλος

Το κλειδί ήταν το 2-2 με τον ΠΑΣ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport–fm.gr πως ο Ολυμπιακός κατάφερε και το «γύρισε»!

***Η μεγάλη ομάδα το πρώτο που πρέπει να ξέρει να κάνει, είναι όταν πέφτει χάμω, να σηκώνεται όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός!

***Είχε κάποια πολύ άσχημα αποτελέσματα, σχεδόν συνεχόμενα: την τεσσάρα από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, την ισοπαλία με τον ΠΑΣ πάλι μέσα στο Καραϊσκάκη.

***Αλλά μπόρεσε και σήκωσε κεφάλι. Κι έκανε τις τέσσερις σερί νίκες (με Μάλμε, Λεβαδειακό, Πανιώνιο, Καλλονή) μέσα σε μόλις 12 ημέρες (!) και άλλαξε όλη την κατάσταση!

***Γνώμη μου είναι ότι το κλειδί ήταν η κίνηση του Μίτσελ να παίξει με τον ΠΑΣ χωρίς κανένα βασικό! Κι ας έφερε 2-2! Ήταν το παιχνίδι τρεις ημέρες πριν εκείνο με τη Μάλμε. Και πάλι ο Ολυμπιακός έχασε τη νίκη με ένα γκολ στο 88’, στη μοναδική φορά που στο β΄ημίχρονο ο ΠΑΣ πέρασε τη σέντρα, αλλά ακόμη κι έτσι, η θυσία των δύο βαθμών έπιασε τόπο.

***Διότι πολύ απλά η ομάδα εμφανίστηκε με μεγάλη φρεσκάδα στο τελευταίο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και το κέρδισε με 4-2. Κι ήταν μαγική εικόνα η δυσκολία της νίκης (2-2 ως το 87’), αφού το ματς ήταν για να φάει έξι γκολ η Μάλμε, αλλά με δύο επιθέσεις είχε κάνει δύο γκολ.

***Όλα τα λεφτά ήταν εκείνη η νίκη. Από τότε άλλαξε το κλίμα κι η ψυχολογία της ομάδας.

***Σκεφθείτε το αλλιώς. Να έμενε εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός από τη Μάλμε. Ήθελε πολύ; Μπάλα είναι. Εδώ ήταν τόσο καλός ο Ολυμπιακός και στο 87’ το σκορ ήταν 2-2. Φανταστείτε μία ενδεκάδα που θα είχε παίξει πριν τη Μάλμε κι άλλα τρία ματς μέσα σε μία εβδομάδα (Κέρκυρα, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ)…

***Με την ομάδα να έχει χάσει 1-2 από τον ΠΑΟΚ μέσα στον Πειραιά, ένας αποκλεισμός από την Ευρώπη και δη μέσα στον Πειραιά πάλι, σε παιχνίδι στο οποίο της αρκούσε κι η ισοπαλία, θα ήταν καταστροφή. Οι εξελίξεις θα ήταν περίπου αναπόφευκτες. Η ομάδα θα είχε χάσει τη χρονιά στην Ευρώπη έχοντας αυτοκτονήσει και θα είχε χάσει κι όλη την ψυχολογία της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

***Ο Μίτσελ επέλεξε ένα ελεγχόμενο ρίσκο στο ματς με τον ΠΑΣ, με το σκεπτικό ότι ένα λάθος σε παιχνίδι πρωταθλήματος τη 12η αγωνιστική, μπορεί να διορθωθεί. Ενώ ένα λάθος στο τελευταίο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x