Κώστας Νικολακόπουλος

Το ξεκίνημα και η πεντάρα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr για ένα «κομμάτι» του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, αλλά και τι άξιζε στα δύο πρώτα φιλικά του στην Αμερική.

*Από το μεγάλο φιλικό με τη Λίβερπουλ, ο Μίτσελ κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πρέπει να κρατήσουν πολλά. Τόσο τα ευχάριστα, όσο και τα αρνητικά.

*Για παράδειγμα, η ομάδα δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Κι αυτό της κόστισε ένα γκολ και μία ήττα Θα μου πεις, φιλικό ήταν. Οκέϊ, αλλά γιατί να μην έφερνε ο Ολυμπιακός ένα θετικό αποτέλεσμα, που στο κάτω κάτω απέδειξε με την όλη εικόνα του ότι το άξιζε; Και να μην διεκδικούσε τώρα με μεγαλύτερες πιθανότητες την πρόκρισή του στον τελικό ενός τουρνουά, του οποίου τα παιχνίδια μεταδίδονται σε πάνω από 150 χώρες;

*Το δίδαγμα αυτού του αγώνα, σε ό,τι σχετίζεται με το αποτέλεσμά του-και ξέχωρα από την ατυχία των ερυθρόλευκων σε τουλάχιστον δύο κλασικές φάσεις τους για γκολ, είναι ότι όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν έχεις την πολυτέλεια να μπεις χαλαρά στο ματς, όπως μπήκε ο Ολυμπιακός. Πολύ απλά, γιατί θα το πληρώσεις ακριβά.

*Μόλις για 10 λεπτά η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού σε ολόκληρο το 90λεπτο! Τα πρώτα 10’. Όμως, σε αυτό το 10λεπτο πρόλαβε να κάνει το γκολ και να έχει άλλη μία φάση, στην οποία ο Στέρλινγκ κόπηκε με οφσάϊντ προ του Σιόβα, στον ορισμό της οριακής φάσης.

*Ο Ολυμπιακός από το 30’ ως το 90’ ήταν από ισάξιος έως και καλύτερος της Λίβερπουλ-και μιλάμε για τα δύο τρίτα του αγώνα. Ακόμη κι από το 10’ ως το 30’, η δευτεραθλήτρια Αγγλίας δεν ήταν ανώτερη του Ολυμπιακού. Ήταν απλά λίγο πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Μέχρι εκεί.

*Που θέλω να καταλήξω: ακριβώς στο ότι ο Ολυμπιακός πλέον έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, μετά από 24 ευρωπαϊκά παιχνίδια του γεμάτα αξιοπρέπεια σε μία τριετία, στο οποίο δεν μπορεί να ικανοποιείται με τίποτα παραπάνω από το καλύτερο. Και πρέπει να παίρνει από τα παιχνίδια ό,τι του αξίζει και τίποτα λιγότερο, με εξαίρεση βέβαια κάποια ματς στα οποία η μπάλα θα σου πάει τόσο κόντρα, που δύσκολα μπορείς να κάνεις κάτι. Κι είναι κρίμα από ένα χαλαρό πρώτο δεκάλεπτο, να μην μπόρεσε να πάρει η ομάδα κόντρα στη Λίβερπουλ, αυτό που δικαιούνταν βάσει της παρουσίας της.

*Και με αφορμή αυτό το γρήγορο 0-1, θα πρέπει κι ο προπονητής κι οι παίκτες να κοιτάξουν γενικότερα να δουν πως πρέπει να αντιδράει η ομάδα ακόμη καλύτερα, ώστε τουλάχιστον να μη χάνει, στα παιχνίδια της στα οποία βρίσκεται πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά η, από το ημίχρονο, όπως είχε συμβεί και με τη ρώσικη Κράσνονταρ, όταν το 0-1 του ημιχρόνου κατέληξε σε ένα τελικό 0-2.

*Διότι, με τέτοιους αντιπάλους δεν είναι εύκολο να γίνεται πάντα ό,τι με τη Μίλαν, όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε αυτός να προηγείται με 1-0 στο πρώτο τέταρτο και πήρε άλλη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας ενός αγώνα, στον οποίο με λίγη ευστοχία θα μπορούσε κι αυτός, καθώς ήταν τόσο πολύ καλός, να βάλει στους Ιταλούς, όσα τους έβαλε η Μάντσεστερ Σίτι, επόμενη αντίπαλός του στο σημαντικό αυτό τουρνουά. Δηλαδή, μία ωραία πεντάρα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x