Γιώργος Ζαχαριάδης

Το Κύπελλο είναι θέμα, η Ευρώπη δεν ήταν ποτέ… τίτλος για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που τέλειωσε από την Ευρώπη και πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο αν θέλει να σημειώσει επιτέλους μια σημαντική επιτυχία.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι μια πρόβλεψη που δύσκολα θα τη χάσεις. Δεν μπορείς να τον φανταστείς στην επόμενη φάση του Europa League, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Σάλκε. Θαύματα δεν γίνονται, ή δεν γίνονται συχνά και οι νίκες, σαν εκείνη με την Ντόρτμουντ κι άλλες, σε στιγμές που δεν μέτρησαν στην ουσία και στην προσπάθεια πρόκρισης, αποτελούν μια απλή καταγραφή. Δεν υπάρχει αντίκτυπος και όλοι μας γνωρίζουμε ότι υπό άλλες συνθήκες, αν και ο αντίπαλος δεν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, όπως η Σάλκε, δεν θα έπαιζε με μισή ομάδα.

Όλα αυτά δεν θα τα θυμόμαστε με λεπτομέρειες. Ειδικά όσοι πήγαν στο γήπεδο για να συμπαρασταθούν του ΠΑΟΚ, στην ήδη χαμένη του κόντρα με τη Σάλκε, θα συγκρατήσουν τις όμορφες στιγμές της συμμετοχής τους σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα με την επαφή τους με τον ΠΑΟΚ.

Όσοι μάλιστα είναι Έλληνες του εξωτερικού, θα το γιόρτασαν με το παραπάνω, αφού δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Πιστεύω ότι αρκετοί από αυτούς δεν είναι καν ΠΑΟΚτζήδες και επειδή είναι Έλληνες με φίλαθλα αισθήματα ακολούθησαν μια ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό αγώνα και μαζί φίλους οπαδούς.

Γιορτή είναι για όλους αυτούς ένα τέτοιο παιχνίδι και για πολύ λίγους μια μάχη που μεταφέρεται εκτός γηπέδου, διότι δεν έχουν καθόλου μυαλό ή όσο έχουν το χρησιμοποιούν για να δείξουν το… μπόι τους.

Η προβλέψιμη πορεία μιας ομάδας σαν τον ΠΑΟΚ, στον ευρωπαϊκό χώρο, μοιάζει πολύ με το δικό μας πρωτάθλημα και πως καταλήγει η συμμετοχή του, που συνήθως βρίσκεται πίσω και σε απόσταση από την κορυφή.

Επιστρέφοντας από την Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ ανήκει στο κύπελλό του και… ας σοβαρευτούμε γιατί όλο αυτό με τη Σάλκε είναι καλό να μείνει οριστικά πίσω, διότι αν τυχόν επηρεάσει την πορεία του εντός συνόρων, δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα. Και το λέω διότι υπάρχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, έως και εντυπωσιακή, που έρχεται να κουμπώσει με την επικείμενη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου και κανείς δεν έχει τη διάθεση να κάνει εκπτώσεις… Το κύπελλο είναι μια προτεραιότητα κι ο ΠΑΟΚ… το ΄χει. Δεν υπάρχει άλλη οδός, είναι μονόδρομος, είναι μια περίοδος που θα μείνει ιστορική με την ομάδα αυτή να παίρνει το ελάχιστο στις μέρες της ευημερίας του Σαββίδη.

Αν τυχόν κλείσει η χρονιά χωρίς να έχει συμβεί τίποτε διαφορετικό από την προηγούμενη, θα συζητούμε για μια ακόμη μεγαλύτερη αποτυχία από τις προηγούμενες άνυδρες χρονιές, όπου η απογοήτευση γινόταν διασκεδαστική με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x