Γιώργος Ζαχαριάδης

Το λάθος του ΠΑΟΚ ήταν η εξυγίανση

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη στοχοποίηση του Ιβάν, για την εξυγίανση που ευαγγελίστηκε και δεν την πέτυχε ή του… ξέφυγε.

Μου φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουμε πιάσει πάτο. Έχουμε δρόμο. Το να απομονώνεις το περιστατικό με το όπλο του Ιβαν, το να στοχεύεις αποκλειστικά και μόνο σε ένα γεγονός τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα ήταν και πολύ πιο σοβαρά και αφορούσαν κυρίως τις ομάδες της Αθήνας και δεν αξιολογήθηκαν με σοβαρότητα, αλλά, πέρασαν στο ντούκου, το λιγότερο είναι να απορείς. Ή να αγανακτείς.

Όσο εξακολουθούν να πυροβολούν ενορχηστρωμένα ακόμη και οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι τον στήριξαν, όσοι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις και επιμένουν να τον κατακεραυνώνουν για την ανοησία του (το παραδεχόμαστε και δεν τίθεται θέμα, ήταν ανοησία), τόσο συσπειρώνονται γύρω του.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Είναι άνθρωποι που σκέφτονται και μιλούν, δεν είναι πρόβατα και θύματα μιας επικοινωνιακής πολιτικής που έχει ένα κεντρικό πρόσωπο, όπως συνήθως εξυπηρετούνται τα δελτία ειδήσεων, όπως βολεύουν μερικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για να καλύψουν το τηλεοπτικό χρόνο και κυρίως να ανανεώσουν τη θεματολογία τους.

Όχι τίποτε άλλο, να μην παρουσιάζουν τα ίδια και τα ίδια ως πρώτο θέμα.

Να σας πω και κάτι άλλο: Ακούω να φωνάζουν ορισμένοι βουλευτές Θεσσαλονίκης και αναρωτιέμαι αν ήταν αυτοί που είχαν συμφωνήσει με τη ΕΠΟ και τους κανονισμούς της μέσα από το κοινοβούλιο και τώρα, προκειμένου να χαϊδέψουν τα αυτιά των ΠΑΟΚτσήδων λένε άλλα...

Ο Σαββίδης και το πιστόλι του είναι μια εικόνα που δεν θα θέλαμε να δούμε.

Καλά, αν φορούσε το μπουφάν είναι το θέμα μας. Διότι αν το φορούσε και δεν υπήρχε η εικόνα του όπλου, σήμερα δεν θα συζητούσαμε περί οπλοφορίας και άλλες αηδίες.

Δηλαδή, φοράς μπουφάν και έχεις από κάτω καλάζνικοφ και δεν συμβαίνει τίποτε γιατί δεν φαίνεται… Ή το βγάζεις το μπουφάν και φαίνεται το πιστόλι, οπότε τότε είναι που σε κάνει θέμα η Guardian και η Gazzetta.

Υπήρχαν, υπάρχουν κι αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας (όχι οι κανονισμοί και οι νόμοι - αυτοί υπάρχουν) και θα υπάρξουν κι άλλες εικόνες στο μέλλον και πολύ σύντομα, που θα τρομοκρατούν τις φιλοξενούμενες ομάδες να βγουν από τα αποδυτήρια. Θα γίνει μόδα. Διότι ο νομοθέτης δεν θα οριοθετήσει το βαθμό του φόβου που μπορεί να επικαλεστεί η ΑΕΚ (οποιαδήποτε ομάδα) και να μην βγει στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε ο δικαστής θα εξετάσει πόσο κι αν τραυματίστηκε ο

κάθε Γκαρθία για να υπάρχει σοβαρός λόγος να μην ξεκινήσει ένα παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν έγινε νονός μια εξυγίανσης που δεν ήταν ποτέ όσο εξυγίανση θα ήθελε το ποδοσφαιρικό κοινό.

Κι όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό, δεν μπορεί παρά νε μιλά για ένα πλάνο που δεν απέδωσε. Δεν το ελέγχει οριστικά ο ΠΑΟΚ και εκείνα τα οφ σάιντ του Πέλκα, δε μου λένε τίποτε απολύτως.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, άρχισε να εξυπηρετείται ο ΠΑΟΚ και οι μεγάλες ομάδες. Δεν αδικήθηκαν κι ότι καθίσει στα ντέρμπι, ήταν η λογική των διαιτητών...

Στην ουσία δεν υπάρχει τελικά μια ισορροπία και δεν είναι αυτό που θέλαμε να αντικρίσουμε άμεσα με την προοπτική να διορθωθεί οριστικά η κατάσταση. Πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ των ποτών... Οι ίδιοι άνθρωποι θα δημιουργήσουν νέο ποδόσφαιρο. Τι μας λέτε, τώρα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x