Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον Παναθηναϊκό

Η… κατάρα που έσπασε, τα κέρδη της νίκης στη Λάρισα και το κίνητρο που απέκτησε πλέον ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για να ξεκινήσουμε με τα βασικά, ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και έσπασε ένα αρνητικό ρεκόρ που θα τον στιγμάτιζε για χρόνια. Άλλωστε, κοιτάζοντας τη προϊστορία σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα έμενε στα προβλήματα του τριφυλλιού αυτή τη σεζόν, αλλά στο γεγονός ότι μια ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού θα ολοκλήρωνε ολόκληρο το πρωτάθλημα χωρίς διπλό. Αντίθετα, επειδή η ψυχολογία είναι τεράστιο κομμάτι στον αθλητισμό, τώρα μπορεί να ακολουθήσει κι άλλο…

Οι πράσινοι πήραν μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη στην «AEL FC Arena», αφού ήταν η ομάδα με το ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο γήπεδο, βρέθηκαν νωρίς μπροστά στο σκορ και είχαν τις φάσεις για να τελειώσουν τον αγώνα. Ταυτόχρονα, η ομάδα του Ουζουνίδη μπορεί να φωνάζει δικαίως για τις δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ στο δεύτερο ημίχρονο. Και αν η φάση του Δώνη ξεκινούσε από το κέντρο και ήταν σχετικά ακίνδυνη, αυτή του Λουντ στο 76΄ ήταν μια περίπτωση που ο Φινλανδός ήταν φάτσα με τον 2-0…

Με την ευκαιρία που αναφερθήκαμε στον Φινλανδό, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Λουντ ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου. Επίσης αξίζουν δύο καλά λόγια για τον Ρόμπιν για τη συνολική στάση που έχει κρατήσει τη φετινή προβληματική σεζόν της ομάδας. Μακάρι η επόμενη μέρα του Συλλόγου να είναι διαφορετική και ο Λουντ να μείνει στον Παναθηναϊκό και μετά το καλοκαίρι, γιατί τέτοιους ξένους που συνδυάζουν ποιότητα με σωστό χαρακτήρα τους θέλεις στην ομάδα σου.

Από εκεί και έπειτα φαίνεται για άλλη μια φορά η ικανότητα του τεχνικού επιτελείου του τριφυλλιού. Μετά από έναν μήνα στα καινούργια δεδομένα του ρόστερ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκει πάλι τον τρόπο να τους κάνει ομάδα. Κι ας μην έχει σέντερ φορ, κι ας έχει προβλήματα τραυματισμών σημαντικών παικτών(Κουρμπέλης, Μόλινς, Μυστακιδης). Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει πάλι μια σχετική χημεία μέσα στο γήπεδο και ταυτόχρονα κερδίζει παίκτες. Ο Δώνης γίνεται όλο και καλύτερος, οι Κάτσε και Τζανδάρης προοδεύουν, ο Χατζηγιοβάνης ωριμάζει και ο Στάικος κολλάει ένσημα στο υψηλό επίπεδο. Θετικός ήταν μετά από καιρό ο Κουλιμπαλί, ενώ και το κέντρο άμυνας αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Πλέον το τριφύλλι ποντάρει στο ακόμη καλύτερο δέσιμο του συνόλου και την επιστροφή του Μουνιέ, που ήταν έτοιμος αλλά δεν έπαιξε χθες, αλλά και των Κουρμπέλη-Μόλινς που αναμένεται να μπουν ως στο τέλος του μήνα. Στον τωρινό Παναθηναϊκό οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι κάτι παραπάνω από σημαντικοί.

Στην ουσία του θέματος τώρα, το σημαντικό κέρδος του Παναθηναϊκού είναι ότι απέκτησε και πάλι κίνητρο. Όπως έχει φανεί ως τώρα, καμία από τις ομάδες που προπορεύονται δεν μπορεί να κλειδώσει τη 5η θέση, από την οποία οι πράσινοι απέχουν τέσσερις βαθμούς. Φαινομενικά ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτή τη προσπάθεια που θα κάνει στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είναι ο Πανιώνιος.

Το τριφύλλι είναι στο -4 από τους κυανέρυθρους, οι δύο ομάδες έχουν μεταξύ τους παιχνίδι την 28η αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη και έχουν εξίσου δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος.

Σε πρώτη φάση η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν πρέπει να κοιτάει τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη το Σάββατο κόντρα στη Λαμία στην Λεωφόρο, που θα την κρατήσει στο «κόλπο» και τα υπόλοιπα θα φανούν στη πορεία. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι το διπλό στην Λάρισα όχι μόνο αναπτερώνει το ηθικό του Παναθηναϊκού, αλλά του δίνει ουσιαστικό στόχο για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x