Κώστας Μιαούλης

Το μήνυμα της Μπάγερν, η ανθεκτική Μονακό και η Ρεάλ που τα θαλάσσωσε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις ματσάρες που έρχονται στο Champions League τη Μεγάλη Εβδομάδα, με αφορμή και τις σημερινές σπουδαίες αναμετρήσεις κάποιων εκ των «μονομάχων» της οκτάδας.

Χωρίς να έχουμε το νου μας σε εγχώρια επικαιρότητα και παιχνίδια, αυτό το Σάββατο ήταν απόλαυση, καθώς είχε σπουδαία παιχνίδια που μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει με την ησυχία του, χωρίς να πρέπει να σπεύσει για...ενημέρωση πάνω στις επίμαχες φάσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Μεγάλη Εβδομάδα, Τρίτη και Τετάρτη, έχει τέσσερις πολύ σπουδαίες μονομαχίες για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ενόψει αυτών των αναμετρήσεων, τέσσερις μονομάχοι που βρίσκονται στα προημιτελικά, διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η Μονακό πέρασε από μια δύσκολη έδρα, ενώ την ώρα που γράφεται το κείμενο αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα που μπορεί να βάλει φωτιά στην Πριμέρα.

Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν αυτό της Μπάγερν απέναντι στη Ντόρτμουντ. Στην πραγματικότητα οι Βαυαροί μπορούσαν να έχουν φτάσει σε ένα ευρύτερο σκορ, αν αναλογιστεί κανείς το πόσες φορές έκανε αυτή την κίνηση που όλοι ξέρουν και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει ο Ρόμπεν. Ο Μπίρκι γλίτωσε αρκετά, αλλά δεν μπορούσε να αποσοβήσει τα πάντα, οι Βαυαροί με τον Λεβαντόφσκι και σκοράρει με φάουλ (όπως συνηθίζει πολύ φέτος και με πέναλτι) με τον Ριμπερί και τον Ρόμπεν σκόρπισαν την μεγάλη αντίπαλο τους. Ένα πράγμα στο οποίο επέμενα, ήταν ο Αντσελότι δεν θα κάνει το σφάλμα του Πεπ. Έχει φορμάρει την ομάδα την κατάλληλη στιγμή, τώρα που κρίνονται όλα ως προς το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα παίζει καλή μπάλα και δίχως να χρειάζεται να είναι χαοτικά μπροστά, έχει δέκα πόντους προβάδισμα από τη Λειψία, έξι στροφές πριν το τέλος.

Αντίθετα πολύ ευάλωτη και με τον Ομπαμεγιάνγκ σε όχι φουλ φόρμα, μου φάνηκε η Ντόρτμουντ. Η σύγκρουση με τη Μονακό θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και μιλάμε για ομάδες που μπορούν να βγάλουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα σαν θέαμα. Αυτή τη στιγμή όμως η Μπορούσια μοιάζει να μην βρίσκεται στα καλύτερα της, παρουσιάζει μια ευάλωτη άμυνα, ενώ έχει με το μέρος της πως είναι περισσότερο μπαρουτοκαπνισμένη από τη Μονακό. Αίσθηση μου είναι πως τώρα που έχουμε μπροστά μας τα κρίσιμα ματς και που θα παιχτούν οι κόποι μιας χρονιάς, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πάει στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή της άμυνας. Βέβαια δεν μπορείς να το πεις αυτό για μια ομάδα που μόνο στο πρωτάθλημα της έχει βάλει 88 γκολ και άλλα 15 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως μέσα από τα παιχνίδια της φαίνεται πως πάει σε μια πιο σφιχτή λογική. Όχι πως δεν βάζει πολλά, αλλά προσπαθεί πολύ για το μηδέν.

Από την άλλη η «βασίλισσα» έχει πολλά ερωτηματικά. Ήταν ανώτερη από την Ατλέτικο στο ντέρμπι, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά φαίνεται πως αυτή τη στιγμή σα να της λείπει το τσάφ, η έκρηξη το σπίρτο. Παιδεύεται σε αρκετά παιχνίδια και μοιάζει να μην έχει την απαραίτητη ή τη γνωστή της ευστοχία για να καθαρίζει το ματς όσο άνετα θα ήθελε. Έκανε φάσεις, σε πολλές έπεσε πάνω στον Όμπλακ, αλλά κάτι φαίνεται να την κρατάει. Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει και με τα λόγια του Ζιντάνμ που υποστηρίζει πως δεν ξέρει αν θα είναι και του χρόνου στον πάγκο της «βασίλισσας». Κι όλα αυτά ενώ θα υπάρξει και ένα φρεσκάρισμα του ρόστερ τη νέα περίοδο. Ασφαλώς πάντως η Ρεάλ σαν κάτοχος του τίτλου είναι το βαρύ όνομα, όμως στο ζευγάρι με τη Μπάγερν λόγω εικόνας, θα δώσω ένα ελάχιστο προβάδισμα στους Γερμανούς.

Κλείνω με την Ατλέτικο, που είχε κι αυτή τις στιγμές της, σαφώς λιγότερες από τη Ρεάλ, αλλά μην ξεχνάμε πως λογικά έχει και το θεωρητικά πιο μικρό εμπόδιο. Βέβαια και αυτή μοιάζει να μην έχει την ικμάδα των περασμένων ετών και μάλιστα στο «Μπερναμπέου» πήρε την ισοπαλία σε μια στιγμή που φαινόταν να έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα της.

ΥΓ: Η Μπαρτσελόνα μέχρι το ημίχρονο, δεν φαίνεται να ξετυλίγει το δώρο της Ατλέτικο. Για τις αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους, οφείλει να θυμάται πως η «βέκια σινιόρα» δεν είναι Παρί για να γυρίσει πίσω από την κόλαση. Αν δυσκολέψει μόνη της ζωή της και κάνει αυτά τα λάθη που έκανε με την Παρί, πολύ δύσκολα θα υπάρχει επιστροφή, αυτή τη φορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x