sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το «Μονακό» της Ασίας!

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το «pearl», το τεχνητό πολυτελές νησί που θα στοιχίσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια και θα φιλοξενήσει 50.000 κόσμο.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το «pearl», το τεχνητό πολυτελές νησί που θα στοιχίσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια και θα φιλοξενήσει 50.000 κόσμο- Η αγορά κατοικίας συνεπάγεται αυτόματα και με Καταριανό διαβατήριο!

Αποστολή στη Ντόχα
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου


Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια το Κατάρ μας δίνει πολλές αφορμές να ασχοληθούμε μαζί του. Οι περισσότερες προέρχονται από τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει, ενώ πλέον έχει τραβήξει τα βλέμματα λόγω των τρομερών επενδύσεων που κάνει στον αθλητισμό με εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και εξαιρετικές διοργανώσεις, όπως το 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Ανδρών που ολοκληρώνεται αύριο.

Όμως οι Καταριανοί δεν σταματούν εδώ. Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να επενδύουν υπέρογκα ποσά και στο real estate.
Έχοντας ως παράδειγμα το γειτονικό Ντουμπάι και το Palm Jumeriah, το Κατάρ αποφάσισε να φτιάξει το δικό του τεχνητό νησί το οποίο ονόμασε pearl, δηλαδή Μαργαριτάρι, αφού η συγκεκριμένη περιοχή φημίζεται για την αλιεία μαργαριταριών που συλλέγονται από το ρηχό βυθό στην επιφάνεια του οποίου βρίσκεται το νησί.

inner

Μία πόλη 50.000 κατοίκων με κόστος 15 δις δολάρια!

Το Κατάρ άρχισε να κατασκευάζει το νησί πριν περίπου δέκα χρόνια σε έκταση 1.000 στρεμμάτων και τεσσάρων εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων με ακτογραμμή 32 χιλιομέτρων. Η δημιουργία μόνο του νησιού στοίχισε 2,5 δις δολάρια, αλλά το κόστος θα φτάσει τα 15 δις δολάρια το 2018 όταν ολοκληρωθεί το έργο. Εκτιμάται ότι μετά την κατασκευή όλων των κατοικιών θα μπορεί να φιλοξενήσει 50.000 ανθρώπους, δηλαδή θα δημιουργηθεί μία καινούργια εντελώς πόλη. Το νησί κατοικείται από το 2011 (3.000 άνθρωποι), το 2012 είχε συνολικά 5.000 κατοίκους και πλέον μένουν εκεί 12.000.

inner

Ετοιμάζονται 20.000 κατοικίες και 15 γέφυρες

Το νησί βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα και για την είσοδο σε αυτό υπάρχει ένας αρκετά φαρδύς αυτοκινητόδρομος, πλάτους 6 λωρίδων. Το «Μαργαριτάρι» διαθέτει μια ρομαντικότατη Ριβιέρα, καταπληκτική μαρίνα που είναι γεμάτη από καφετέριες και εστιατόρια διεθνής κουζίνας.

Ήδη ένας μεγάλος αριθμός κατοικιών έχει ολοκληρωθεί, άλλα μέχρι το 2018 θα υπάρχουν 20.000 κατοικίες, πολλά εμπορικά καταστήματα και σπουδαίες κατασκευές όπως:

-977 κατοικημένα διαμερίσματα σε 31 κτίρια
-188 μονοκατοικίες
-15 γέφυρες, και ένα αντίγραφο της Γέφυρας Ριάλτο
-200 μονάδες λιανικής
-320.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων
-1.135 θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα
-200 θέσεις στη μαρίνα
-Kempinski Resort and Spa

Roberto Cavalli και Ferrari

Στο νησί υπάρχουν καταστήματα με μερικά από τα μεγαλύτερα brand names του ρουχισμού και των αυτοκινήτων όπως Maserati, Ferrari, Rolls-Royce, Roberto Cavalli, Emporio Armani, Giorgio Armani, Hermes, Hugo Boss, Salvatore Ferragamo και πολλά άλλα.

inner

Αγοράζεις σπίτι, παίρνεις διαβατήριο

Στο Pearl έχουν ένα διαφορετικό καθεστώς στις αγοραπωλησίες σε σχέση με όλο τι υπόλοιπο Κατάρ, αφού είναι η μοναδική περιοχή που μπορεί κάποιος ξένος να γίνει ιδιοκτήτης περιουσίας. Συγκεκριμένα μπορεί να νοικιάσει το διαμέρισμα ή την βίλα για 99 χρόνια και αυτό συνεπάγεται αμέσως με την απόκτηση Καταριανού διαβατηρίου εφόρου ζωής για αυτόν και την οικογένεια του.

Αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο για όποιον θέλει να κάνει μία τέτοια επένδυση, αφού ο κάτοχος Καταριανού διαβατηρίου έχει απίστευτες παροχές.

Τα ακριβότερα ενοίκια στον κόσμο

Βέβαια το να αγοράσεις σπίτι σε αυτό το νησί δεν είναι κάτι απλό. Ένα διαμέρισμα ξεκινάει από τις 500.000 ευρώ, ενώ το μηνιαίο ενοίκιο για ένα στούντιο 30 τετραγωνικών αγγίζει τα 2.000 ευρώ. Νούμερα που έχουν κάνει το Κατάρ την πιο ακριβή χώρα στον κόσμο στις αγοραπωλησίες.

inner

Το ελεύθερο αλκοόλ και ο Gordon Ramsay

Το 2011 το παλάτι αποφάσισε να κάνει μια καινοτομία και να επιτρέψει ελεύθερα το αλκοόλ στο Pearl, αλλά μετά από κάποια επεισόδια που δημιουργήθηκαν με μεθυσμένους Βρετανούς, αλλά και Άραβες αποφασίστηκε να απαγορευτεί εκ νέου και να παρέχεται αλκοόλ μόνο σε κάποια μπαρ ξενοδοχείων. Μεταξύ αυτών που είχαν ανοίξει εστιατόριο με αλκοόλ και αναγκάστηκαν να το κλείσουν ήταν και ο διάσημος Βρετανός σεφ Gordon Ramsay.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x