sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το νέο έπος του Κριστιάνο!

(Νέα) Μοναδικά επιτεύγματα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε ξανά για λογαριασμό της Γιουβέντους και πέτυχε ένα σημαντικό γκολ κόντρα στον Άγιαξ ενόψει της ρεβάνς στο Τορίνο.

«Ο Ρονάλντο έδειξε πως είναι παίκτης άλλου επιπέδου. Ο τρόπος παιχνιδιού στη δική του εποχή είναι διαφορετικός από άλλες. Δεν ξέρω τι θα κάναμε δίχως εκείνον».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αμέσως μετά το ισόπαλο παιχνίδι της Γιουβέντους στην έδρα του Άγιαξ για την προημιτελική φάση του Champions League.

Με τον πλέον δεικτικό τρόπο ο Ιταλός τεχνικός περιέγραψε αυτό που συμβαίνει φέτος στη «Γηραιά Κυρία», η οποία έχει ως στόχο να κατακτήσει το πρώτο της Champions League μετά το 1996.

Είκοσι τρία χρόνια μετά ο ιταλικός σύλλογος έχει βρει στο πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο τον ηγέτη που έψαχνε, προκειμένου να κατορθώσει να πετύχει τον στόχο της και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η συνεισφορά του Πορτογάλου σούπερ-σταρ είναι τεράστια, όμως παράλληλα και εκείνος σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Πρώτα από όλα ο Κριστιάνο έφτασε τα 16 γκολ στους τελευταίους 12 αγώνες που έχει δώσει στο Champions League, ενώ στο ίδιο διάστημα ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει!




Παράλληλα, ο 33χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 24 γκολ σε 21 αγώνες που έχει δώσει σε προημιτελική φάση Champions League, την ώρα που ο Μέσι έχει 10 τέρματα σε ίδιο αριθμό αγώνων (10 έχει και ο Ραούλ ενώ στα 9 σταμάτησαν οι Ιντζάγκι και Σεφτσένκο).




Εν τω μεταξύ, ο «CR7» έφτασε το ασύλληπτο νούμερο των 41 γκολ από την προημιτελική φάση του Champions League και μετά, την ώρα που ο Αργεντινός αντίπαλός του βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16 γκολ και ακολουθούν οι Ραούλ, Φιλίπο Ιντζάγκι και Αντρέι Σεφτσέσνκο με 13 γκολ ο καθένας.




Τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 125 γκολ στο Champions League σε 161 ματς (έχει και 39 ασίστ), 17 περισσότερα από τον Λιονέλ Μέσι και σχεδόν διπλάσια από τον τρίτο της κατάταξης Ραούλ που έχει 71 τέρματα.



Πιο συγκεκριμένα, τώρα, ο Κριστιάνο έφτασε τα επτά γκολ ΄στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του απέναντι στον Άγιαξ, συμπεριλαμβανομένου και του χατ-τρικ που είχε πετύχει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Johan Cruijff Arena» τον Οκτώβριο του 2012.




Μάλιστα, έφτασε στην κορυφή των σκόρερ στην έδρα του «Αίαντα» τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με έξι γκολ επί ολλανδικού εδάφους.




Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x