Κώστας Νικολακόπουλος

Το πάει φυρί φυρί ο Ολυμπιακός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Το πρώτο από τα τρία πιο δύσκολα παιχνίδια του ως το τέλος της σεζόν στο Καραϊσκάκη έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Είναι αυτό με τον Αστέρα, κεκλεισμένων των θυρών, είναι εκείνο με τον ΠΑΟΚ και το άλλο με τον Παναθηναϊκό.

• Ένας Αστέρας που όπως όταν πρωτοανέβηκε στην Α΄ Εθνική, έτσι και τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια έχει γίνει κακό σπυρί για τον Ολυμπιακό! Ειδικά μέσα στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός σπανιότατα τον κερδίζει, ενώ και μέσα στο Καραϊσκάκη τραβάει χοντρά ζόρια.

• Στην Τρίπολη τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα τα αποτελέσματα είναι Αστέρας-Ολυμπιακός 2-0, Αστέρας-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 90’, Αστέρας-Ολυμπιακός 2-1 κι Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0! Στο ίδιο αυτό διάστημα, ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό έχει δύο διπλά, μία ισοπαλία και μία ήττα, δηλαδή σαφώς καλύτερα αποτελέσματα!

• Αλλά και μέσα στο Καραϊσκάκη, η μία νίκη του Ολυμπιακού είναι πιο δύσκολη από την άλλη. Έχουμε στα τρία τελευταία πρωταθλήματα: Ολυμπιακός-Αστέρας 1-0, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-0 (0-0 ως το 75’!) κι Ολυμπιακός-Αστέρας 2-0 (1-0 ως το 85’).

• Αυτό που μας «λένε» τα αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη στα τρία τελευταία πρωταθλήματα, είναι ότι ο Ολυμπιακός το πάει φυρί φυρί να κάνει την γκέλα με τον Αστέρα. Αν δε ο Ολυμπιακός παίξει και τώρα όπως έπαιξε, δηλαδή σε όχι υψηλές στροφές, στα τελευταία του παιχνίδια πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος (με Ηρακλή μέσα και Βέροια κι Ατρόμητο έξω), εγώ δεν βλέπω πως θα μπορέσει να κερδίσει την Τρίπολη, σε παιχνίδι χωρίς τον κόσμο του. Άρα, φυρί φυρί να χαλάσει το σερί του το πάει ο Ολυμπιακός και μέσα από τη σειρά των πρόσφατων αγώνων του...Χρειάζεται να βρει πάλι η ομάδα τα πατήματά της

• Γιατί, εκτός των άλλων, υπάρχει κι η ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός το ρεκόρ των 11 νικών στις 11 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που κρατάει σχεδόν 50 χρόνια, από την εποχή του Μπούκοβι! Δεν είναι μικρό πράγμα κι αυτό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x