Κώστας Νικολακόπουλος

Το πέναλτι στον Καρίμ και το φάουλ τζιζ στο 94’

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στον sport-fm.gr τη δική του άποψη για τη διαιτησία στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

• Δεν ξέρω αν ήταν πεναλτι η επαφή του Φιγκέϊρας με τον Πατίτο στο 21’ του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Ούτε αν ήταν πέναλτι αυτό που ζητάει ο Μάριν για χέρι του Σιμόες στο 32’.

• Η τηλεοπτική εικόνα δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα τις δύο στιγμές. Για να είμαι ειλικρινής, υπό αυτές τις συνθηκες, δεν πείθομαι ότι υπάρχουν πέναλτι σε αυτές τις φάσεις.

• Αντίθετα, θεωρώ ότι έγινε πέναλτι εις βάρος του Ανσαριφάρντ στο 65’! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο, ένα λεπτό μετά το 1-2 της ΑΕΚ. Όταν ο Φορτούνης έφυγε σαν εξτρέμ από δεξιά κι έκανε σέντρα φαρμάκι προς την πλευρά των Ανσαριφάρντ και Σεμπά.

• Θυμόμαστε όλοι ότι η μπάλα κατέληξε στον Σεμπά, που έπιασε το μονοκόμματο σουτ κι η μπάλα με εξουδετερωμένο τον Ανέστη έφυγε ελάχιστα άουτ. Εκεί, αν γίνονταν το 2-2, θα άλλαζε όλη η ψυχολογία του παιχνιδιού.

• Το θέμα, όμως, είναι ότι πριν η μπάλα φτάσει στον Σεμπά, πέρασε από τον Ανσαριφάρντ. Κι ο φορ του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την πάσα του Φορτούνη, ευρισκόμενος σε άριστη θέση για να σκόραρε, για τον απλούστατο λόγο ότι του έκανε πέναλτι ο Βράνιες! Με εναέρια προβολή, ο στόπερ της ΑΕΚ, δίκην καμικάζι, βρήκε με τα πόδια του τα πόδια του Ανσαριφάρντ και δεν τον ανέτρεψε απλά, τον γκρέμισε. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω νομίζω είναι αρκετά κατατοπιστικές.

inner

inner

inner

• Κι ακόμη πιο ευκρινής είναι η βασική φωτό που είδατε στο κομμάτι. Και «εξηγεί» γιατί ο Καρίμ δεν βρήκε την μπάλα...Πώς να την βρει με τάκλιν καμικάζι στον αέρα από τον αντίπαλο στόπερ...

• Προφανώς η φάση δεν ήταν...κατατοπιστική για τον Παπαπέτρου, αλλά και τον βοηθό γραμμής Θάνο και τον επόπτη Κούλα Χασάν. Κανείς δεν είδε πέναλτι. Όπως, άλλωστε, και κανείς διαιτητής δεν έχει δει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού εδώ και 16 μήνες, με εξαίρεση τον Φωμιάδη από τις Σέρρες, που έκτοτε (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) δεν ξαναορίστηκε σε αγώνα του Ολυμπιακού…

• Αναφορικά με τη διαιτησία του Παπαπέτρου, εκτός όλων των άλλων εξόφθαλμων, δηλαδή του γκολ-χέρι του Πατίτο, αυτό που κρατάω είναι η συμπεριφορά του στα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Ενώ τα έδινε πράγματι τα φάουλ που έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ, ειδικά μετά το 1-2, στο 94’, εκεί που ο Γκάλο ενώ έχει γλιστρήσει, ρίχνει χάμω με το χέρι του τον Ρομάο μισό μέτρο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, σε ιδανική θέση για απευθείας φάουλ, ο Αθηναίος ρέφερι το "γύρισε" και έδειξε «παίζεται».

• Στο μοναδικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού που έκανε τζιζ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x