Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το πλεονέκτημα στον «άφθαρτο» Λυμπερόπουλο

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βασικών υποψήφιων του Παναθηναϊκού για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κώστας Αντωνίου και Νίκος Λυμπερόπουλος βρίσκονται στην πράσινη επικαιρότητα και όλα δείχνουν ότι ένας από τους δύο θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό. Οι δύο περιπτώσεις είναι τελείως διαφορετικές και έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Για να ξεκινήσουμε τη κουβέντα από τη σωστή βάση, σύγκριση της πρώτης θητείας του Αντωνίου στον σύλλογο, απλά δεν μπορεί να γίνει. Άλλος ήταν εκείνος ο Παναθηναϊκός και άλλος είναι τώρα. Τότε έφερνε βαριά ονόματα από το εξωτερικό και αποκτούσε ότι καλύτερο είχε η εγχώρια αγορά δαπανώντας εκατομμύρια. Τώρα ψάχνει κυρίως ελεύθερους και «λαβράκια», δίνοντας ποσοστά μεταπώλησης και παίρνοντας δανεικούς. Βέβαια, άλλη ήταν γενικά η Ελλάδα πριν 7-8 χρόνια και άλλη είναι τώρα και όλο αυτό είναι κάπου φυσιολογικό.

Από εκεί και έπειτα τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα. Οι πράσινοι δείχνουν να επιλέγουν τον Αντωνίου ως γνώστη της θέσης και ως έναν άνθρωπο που διαχειρίστηκε την συγκεκριμένη κατάσταση, άρα μπορεί να το ξανακάνει… Όμως η απουσία του τα τελευταία χρόνια από τον χώρο συγκαταλέγεται στα αρνητικά, καθώς μετά το τριφύλλι δεν ασχολήθηκε με το αντικείμενο.

Δεν θα κρίνουμε μία προς μία τις κινήσεις του Αντωνίου στο πρώτο του πέρασμα απο την ομάδα, έκανε σωστά, έκανε και λάθη. Ωστόσο, η λογική λέει ότι η περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου έχει περισσότερα πλεονεκτήματα.

Ο «Λύμπε» παραμένει αγαπητός στη πράσινη οικογένεια παρά το πέρασμα του από την ΑΕΚ, διότι όλοι αναγνωρίζουν τη στάση που κράτησε φορώντας τα κιτρινόμαυρα, αλλά και τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια είναι ενεργός ως μάνατζερ, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τους νέους Έλληνες παίκτες και παρακολουθεί απο κοντά τα ελληνικά πρωταθλήματα και τις μικρές εθνικές ομάδες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Λυμπερόπουλου είναι ότι πρόκειται για μια άφθαρτη περίπτωση, σε σχέση με τον Αντωνίου, για τον οποίο υπάρχει ήδη μια γκρίνια από ένα κομμάτι των φίλων του τριφυλλιού. Με λίγα λόγια, είναι δεδομένο ότι η περίπτωση του μοιάζει στην παρούσα φάση να έχει το μικρότερο ρίσκο. Επιπρόσθετα, ο Μεσσήνιος δεν θεωρείται πρωτάρης, καθώς έχει θητεύσει σε αυτό το πόστο στην ΑΕΚ.

Η τελική απόφαση του Παναθηναϊκού για τον νέο τεχνικό διευθυντή αναμένεται με ενδιαφέρον και το μόνο σίγουρο για τον διάδοχο του Ζιλμπέρτο, είναι το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει στο πλευρό του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x