Επικαιρότητα

Το «πονηρό σχέδιο» της Μέρκελ για το Αιγαίο

Αντί να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας, η καγκελάριος Μέρκελ βρήκε ένα «πιο κομψό» σχέδιο μαζί με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ, σχολιάζει σε σημερινό της άρθρο η Tageszeitung.

Αντί να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας, η καγκελάριος Μέρκελ βρήκε ένα «πιο κομψό» σχέδιο μαζί με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ, μεταφέροντας τα «σύνορα της κρίσης» στο Αιγαίο, όπου και θα σταματάει το ταξίδι των προσφύγων, σχολιάζει σε σημερινό της άρθρο η Tageszeitung.

«Τα νατοϊκά πλοία θα επαναπροωθούν στην Τουρκία όσους πρόσφυγες σώζουν από τα κύματα του Αιγαίου, ώστε να μην έχουν καν την δυνατότητα να αιτηθούν άσυλο στην ΕΕ». Με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των προσφύγων που θα καταφτάνουν, μέσω Ελλάδας και λοιπών Βαλκανίων στην Γερμανία, θα μειωθεί, χωρίς να «θυσιαστεί» η Σέγκεν, συνεχίζει η εφημερίδα.

Μαζί με τις προσφυγικές ροές, «θα μειωθούν και οι εικόνες αστυνομικών να διώχνουν πρόσφυγες στα σύνορα Βαυαρίας – Αυστρίας», αφού η διαδικασία επανεισδοχής των ανθρώπων αυτών στην Τουρκία θα ξεκινά επάνω στα καταστρώματα των νατοϊκών πλοίων που «δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα σε τηλεοπτικά συνεργεία» όσο τα σύνορα στην Βαυαρία.

«Η Άγκελα Μέρκελ δεν θα χρειαστεί να βάλει συρματοπλέγματα στο Πάσαου, ούτε να χαλάσει την εικόνα της καλόκαρδης καγκελαρίου», υπογραμμίζει η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας την λύση αυτή «πονηρή».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x