Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το «πρέπει» του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο

Να δείξει χαρακτήρα και να φύγει με τη νίκη επί του Παναιτωλικού θέλει για πολλούς λόγους ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί το παιχνίδι με τον Άγιαξ να στράβωσε για τον Παναθηναϊκό στην έναρξη των ευρωπαϊκών ομίλων, ωστόσο, η παρουσία του τριφυλλιού στα προκριματικά του Αυγούστου σε συνδυασμό με το 2Χ2 στην Σούπερ Λίγκα κάνουν το πρόσημο θετικό ως τώρα. Σε αυτό συνυπολογίζουμε και την εικόνα της ομάδας, η οποία παράγει καλό και όμορφο ποδόσφαιρο.

Η κατάσταση όμως για τον φιλόδοξο Παναθηναϊκό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, αλλά μόνο εγρήγορση αν θέλει να φτάσει μέχρι το τέρμα του δρόμου... Οι πράσινοι το Σάββατο καλούνται να περάσουν ένα σημαντικό τεστ στην έδρα του Παναιτωλικού, σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Την ίδια στιγμή, ο αντίπαλος δείχνει σε καλή κατάσταση καθώς προέρχεται από το διπλό στο περιστέρι επί του Ατρόμητου, ενώ στο πρώτο του ματς είχε ηττηθεί στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ(2-1).

Για τον Παναθηναϊκό είναι κάτι παραπάνω από σημαντική η νίκη στο Αγρίνιο. Τόσο για τους βαθμούς και το απόλυτο, όσο και για το ψυχολογικό σκέλος. Κακά τα ψέματα οι πράσινοι υπέστησαν ένα μίνι σοκ στην ήττα από τους Ολλανδούς και το εμφατικό 4-0 επί του ΠΑΣ ήταν το καλύτερο γιατρικό για να επιστρέψει το χαμόγελο και η αισιοδοξία μέσα στην ομάδα. Πλέον το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στο τριφύλλι θα είναι ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο θα επαναφέρει τον προβληματισμό, την γκρίνια και την εσωστρέφεια που έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν.

Αντίθετα, μια καλή εμφάνιση που θα συνδυαστεί με νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Παναιτωλικού θα έχει μόνο θετικά επακόλουθα. Η αυτοπεποίθηση της ομάδας θα εκτιναχθεί στα ύψη και συνυπολογίστε ότι ακολουθούν δύο συνεχόμενα παιχνίδια στη Λεωφόρο(Αστέρας, Βέροια), πράγμα που σημαίνει ότι το 5Χ5 στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι απολύτως εφικτό. Όπως είναι φυσικό σε αυτή τη περίπτωση ο κόσμος θα πιστέψει ακόμη περισσότερο στην ομάδα και αυτό πάντα διευκολύνει όταν κάνεις πρωταθλητισμό.

Όσο κι αν είναι υπερβολικά βιαστική μια εξαγωγή συμπερασμάτων στα τέλη του Σεπτέμβρη, όλα δείχνουν ότι η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού το Σάββατο στην έδρα του Παναιτωλικού χαρακτηρίζεται κομβική. Κοινώς είναι ένα ματς από αυτά που «πρέπει» να πάρουν οι πράσινοι για να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x