sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ρολόι, ένα «σεντόνι» και μια… σαλατιέρα!

Η Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζεται να σηκώσει άλλη μια… σαλατιέρα, η Βέρντερ Βρέμης κάνει πρωταθλητισμό στον δεύτερο γύρο και «βλέπει» Ευρώπη και το ρολόι του Αμβούργου κινδυνεύει ξανά να σταματήσει.

Η φετινή Bundesliga οδεύει προς το τέλος της και τέσσερις στροφές πριν το φινάλε, δεν έχει κριθεί τίποτε. Μαθηματικά πάντα, γιατί επί της ουσίας κάποια πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Η Μπάγερν Μονάχου οδεύει προς την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, κάτι που, μεταξύ μας, ήταν σχεδόν βέβαιο από το περασμένο καλοκαίρι. Η Λειψία την ακολούθησε κατά πόδας μέχρι ενός σημείου, αλλά πλέον οι Βαυαροί βρίσκονται στο +8 και είναι θέμα χρόνου να σφραγίσουν και μαθηματικά την… σαλατιέρα.

Η νεοφώτιστη ομάδα της ανατολικής Γερμανίας, που αποτέλεσε μια από τις ευχάριστες φετινές εκπλήξεις, εξασφάλισε μαθηματικά την έξοδο στο Champions League και με δύο νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, θα σφραγίσει την παρουσία της και στους ομίλους της επόμενης περιόδου.

Μεγάλη μάχη για το τρίτο εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης γίνεται μεταξύ Ντόρτμουντ (56) και Χόφενχαϊμ (55). Ενδεχομένως, πολλά θα κριθούν στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, αφού η διαφορά τους είναι οριακή.

Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, εκεί γίνεται ένας μικρός χαμός. Στις προνομιούχες θέσεις (5η και 6η) βρίσκονται η Χέρτα (46) και η Φράιμπουργκ (44) και από κοντά είναι η Βέρντερ Βρέμης (42). Η ομάδα της βόρειας Γερμανίας κάνει πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο, αφού από εκεί που πάλευε για την παραμονή, πλέον, με οχτώ νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια, στα οποία παραμένει αήττητη, διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, να «ανοίξει» και η έβδομη θέση, αν δεν κατακτήσει το κύπελλο η Άιντραχτ, η οποία αντιμετωπίζει στον τελικό τη Ντόρτμουντ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης διεκδικεί την έξοδο στο Europa League και μέσω πρωταθλήματος, καθώς έχει 41 βαθμούς (τόσους έχει και η Κολωνία), ενώ λιγότερες είναι οι πιθανότητες της Γκλάντμπαχ, που έχει 39. Θεωρητικά, ελπίδες έχει και η Σάλκε, αφού με τους 38 βρίσκεται στο -6, αλλά ίδια είναι η απόστασή της και από τη γραμμή των play out.

Από εκεί και κάτω, τα πάντα είναι ρευστά. Με εξαίρεση την ουραγό Ντάρμσταντ, που δεν σώζει την παρτίδα ούτε με θαύμα, έξι ομάδες δίνουν μάχη για να αποφύγουν την μια θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό και την άλλη, που οδηγεί στα μπαράζ με την τρίτη της βαθμολογίας της Zweite Bundesliga.

Στην καλύτερη μοίρα από όλες με 36 βαθμούς είναι η Λεβερκούζεν, που βιώνει, όμως, μια από τις πιο απογοητευτικές σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της. Κάτω από τη ζώνη βρίσκεται η Ίνγκολσταντ (28) και στη ζώνη των play out η Άουγκσμπουργκ (32). Έναν βαθμό περισσότερο, έχουν Βόλφσμπουργκ, Μάιντζ και Αμβούργο, το οποίο δίνει μάχη για τρίτη χρονιά την τελευταία τετραετία. Άραγε το περίφημο ρολόι στο «Volksparkstadion» θα συνεχίσει να μετράει για την ομάδα που παραμένει η μοναδική, που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ;

Το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών

31η αγωνιστική (28-29-30/4)
Λεβερκούζεν-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Κολωνία
Μάιντς-Γκλάντμπαχ
Λειψία-Ίνγκολσταντ
Ντάρμσταντ-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

32η αγωνιστική (5-6-7/5)
Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντάρμσταντ
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου-Λειψία
Αμβούργο-Μάιντς
Φράιμπουργκ-Σάλκε

33η αγωνιστική (13/5)
Λεβερκούζεν-Κολωνία
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Σάλκε-Αμβούργο
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ-Ίνγκολσταντ
Ντάρμσταντ-Χέρτα Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ

34η αγωνιστική (20/5)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ-Ντάρμσταντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία
Ίνγκολσταντ-Σάλκε
Κολωνία-Μάιντς
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x